Preskočite na glavni sadržaj

Na 11. Festivalu mediteranskog filma Split pedesetak domaćih i stranih filmova

Na 11. Festivalu mediteranskog filma Split, koji će se održati u Splitu od 7. do 16. lipnja, publika će moći pogledati pedesetak atraktivnih domaćih i stranih filmova, koji su već osvajali nagrade na najvećim svjetskim festivalima, najavio je u srijedu na konferenciji za novinare u Kinoteci Zlatna direktor Festivala Alen Munitić.
vrijeme: 07.06.2018.
mjesto: Split
url: http://fmfs.hr/
Popratni program festivala "Druga strana Mediterana" ove godine u fokus stavlja južnoameričku kinematografiju. Napomenuvši da su zemlje Južne Amerike kulturom i mentalitetom jako slične Mediteranu, Munitić je kao najatraktivniji naslov najavio paragvajski film "Les Herederas", dobitnika triju nagrada u Berlinu od čega dva Srebrna medvjeda.
 
"Meksički 'Time Share' je na Sundanceu dobio nagradu za najbolji scenarij i bit će ga zanimljivo pogledati u kontekstu turizma. Na istom tom festivalu nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je glumica iz argentinske humorne drami 'The Queen Of Fear'", rekao je.
 
Festival će otvoriti talijanski film "Emma", a na programu će biti još dva talijanska naslova, dok će festival zatvoriti danski film "The Guilty" koji će se prikazati izvan konkurencije. Riječ je o napetoj drami koja prati jednu večer u životu operatera za hitne pozive, rekao je Munitić.
 
Dodao je kako je upravo taj danski film favorit publike gdje je god prikazan, a osim nagrade na Sundanceu nagrađen je i u Rotterdamu. Munitić je dodao da će film u isto vrijeme kada i u Splitu biti prikazan i u Bolu, Hvaru, Komiži i Imotskom čime će biti otvoreno Kino Mediteran.
 
Festival će se osim u kinoteci Zlatna vrata održavati i u Ljetnom kinu Bačvice. (Hina)