Preskočite na glavni sadržaj

Vinko Lozovina - Život i djelo

vrijeme: 11.05.2018. 18:30
mjesto: Galeriji Cate Dujšin Ribar
Dan povijesti, koji se obilježava u okviru Kliofesta - festivala povijesti, ove je godine u Muzeju grada Trogira posvećen životu i djelu Vinka Lozovine.

O ovom povjesničaru književnosti i talijanistu, u petak, 11. svibnja 2018.  na okruglom stolu koji će se održati u Galeriji Cate Dujšin Ribar s početkom u 18:30, govorit će akademik Tonko Maroević, prof. emerita dr. sc. Ljerka Šimunković, prof. dr. sc. Ivan Bošković, dr. sc. Fani Celio Cega i Ivanka Mijić.

Festival povijesti - Kliofest, nazvan prema muzi Klio, boginji zaštitnici povijesti, manifestacija je povjesničara, njihovih istraživanja i knjiga koja se petu godinu za redom odvija u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, ove godine pod krilaticom "Čitajte povijest!". U okviru Kliofesta obilježava se Dan povijesti koji će se ove godine, 11. svibnja, održati u 22 grada u Hrvatskoj, među kojima je, četvrtu godinu za redom, i Trogir.

Više detalja nalazi se na poveznici: http://muzejgradatrogira.blogspot.hr/2018/05/okrugli-stol-o-vinku-lozovini-u-muzeju.html