Preskočite na glavni sadržaj

Filmovi europskih redatelja i 'Comic Sans' u #EUandME kinu

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj poziva u srijedu, 9. svibnja, na Europski trg od 18 do 23 sata na #EUandME kino na otvorenom. Bit će prikazano pet kratkih filmova renomiranih europskih redatelja, među kojima i Dalibora Matanića, a građanima za kraj Europska komisija poklanja projekciju filma 'Comic Sans' redatelja Nevija Marasovića.
vrijeme: 09.05.2018. 18-23 h
mjesto: Zagreb; Europski trg
url: https://www.facebook.com/europska.komisija.zagreb/
Događanje će u 20 sati otvoriti voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević u društvu redatelja Dalibora Matanića. Nakon obraćanja slijedi projekcija filmova, a za kino na otvorenom građane će „zagrijati“ Damir Kedžo i Zsa Zsa.


Projekcijom filmova Europska komisija predstavlja novu kampanju #EUandME usmjerenu mladima od 17 do 35 godina, kako bi ih informirala o vrijednostima i pogodnostima EU-a i pravima koje uživaju kao njegovi građani, te ih upoznala s načinima na koje im EU može pomoći u ostvarenju njihovih strasti i ambicija. Kampanja, koja će u svibnju biti pokrenuta u svim državama članicama EU-a, trajat će 18 mjeseci. Osim filmova kojima se EU želi približiti mladima, uključit će poticajne priče građana koji su iskoristili mogućnosti EU-a da bi ostvarili svoje želje i ambicije, natječaj za mlade redatelje kao i druge aktivnosti.


Facebook event