Preskočite na glavni sadržaj

Pet europskih gimnazija - i zagrebačka XVI - na sceni ZeKaeM-a

Međunarodni projekt LaMêlé Europeana, nastao prema tekstu Patrika Ouředníka, 'Europeana, kratka povijest 20. stoljeća', u kojem je sudjelovalo šezdesetak mladih iz pet europskih gimnazija i škola te četiriju kazališta, među ostalim i Zagrebačko kazalište mladih, nakon izvedbe u Théâtreu d’O u Montpellieru, gostuje 3. svibnja na sceni ZeKeM-a, u 20 sati.
vrijeme: 03.05.2018. 20 h
mjesto: Zagreb; ZKM
url: http://www.zekaem.hr/
U umjetničkoj izvedbi sudjeluju i učenici iz XVI gimnazije iz Zagreba, Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija iz Ljubljane, Gimnazija Jean Mermoz iz Montpelliera, Gimnazija Léonard de Vinci iz Montpelliera, Osnovna škola Ambrussum iz Lunela, Zagrebačko kazalište mladih, Théâtre Jean Vilar i Théâtre Humain trop humain i CDN iz  Montpelliera.


U sklopu Erasmus + projekta La Mêlée je proces razmjene, jačanja kulturnih veza i razvoja umjetničkih praksi  (dramska umjetnost, oblikovanje zvuka i slike, scenografija) tijekom školske godine 2017-2018. u kojem sudjeluje gotovo 60 učenika različitih nacionalnosti iz pet obrazovnih ustanova u suradnji s četiri kazališta-partnera iz tri zemlje  (Francuska, Slovenija i Hrvatska) s ciljem zajedničkog stvaranja kazališne predstave na tri jezika te njezinog izvođenja u sve tri zemlje. Projekt su  osmislili i predstavu režirali Stefan Delon i Mathias Beyler iz U-StructureNouvelle.