radionica, kolonija

Istraživačka plesna radionica 'Slonovi' pod vodstvom Roberte Milevoj


vrijeme: 07.03.2016. - 11.03.2016.
prijava: 03.03.2016.
mjesto: Zagreb; Teatar &TD, Savska cesta 25

Radionica će se održati od 7. do 11. ožujka, od 10 do 13 sati, u Velikoj dvorani Teatra &TD, a namijenjena je svim zainteresiranima s prethodnim plesnim iskustvom na području suvremenog plesa i improvizacije. Prijave se primaju do 3. ožujka 2016., u ponoć.

Tijekom zadnjih nekoliko godina Roberta  Milevoj se bavi istraživanjem odnosa između prirodnih i umjetnih prostora, tragajući za mogućnostima preoblikovanja emocionalnog iskustva u prostoru izvedbe. U nastavku istraživanja o prirodi i načinu na koji se prema njoj odnosi kroz koreografiju, u svom novom projektu fokusirat će se na svijet životinja, posebice slonova, kako bi dublje istražila potencijal njihove tjelesne i emotivne inteligencije. Razmatrajući njihov utjecaj na naše poimanje pokreta kao sredstva komunikacije pokušat će dokučiti razmjere uvjetovanosti kretanja u kontekstu grupne dinamike i funkcioniranja zajedništva.

Istraživanje će se odvijati u formi radionica na kojima će se u radu i dijalogu s polaznicima postupno razvijati izvođački potencijal zamišljene ideje. Uz pomoć praktičnih plesnih zadataka pokušat ćemo dati odgovore na pitanja kojima se bavimo, a koja mogu pomoći približavanju i otkrivanju spomenutog polja zanimanja . U cilju nam je pronalaženje specifične koreografske zajednice koja nastaje iz diskursa o prirodi, a postaje diskurs o pokretu i tjelesnom zbivanju. Rad na pokretu bit će usmjeren prema pronalaženju individualnih obrazaca kretanja kako bi svaki pojedinac bio u mogućnosti pronaći slobodu unutar unaprijed zamišljenih zadataka. Tijelo ćemo promatrati kao komunikacijski mehanizam koji stalno proizvodi ples i emanira ga u prostor kroz različite individualne i grupne impulse, podražaje ili akcije. Kroz razne koreografsko – improvizacijske upute pažnju ćemo posvetiti svakom trenutku u kojem izvodimo pojedini pokret , pokušat ćemo istražiti njegov potencijal i načine kako se odnosimo prema pokretu, a u cilju povećanja cjelokupne svijesti o plesnom tijelu.

Prijave s kratkim životopisom i kontaktom (mobitel i e-mail) primaju se na edukultura.sc@gmail.com do 3. ožujka 2016. u ponoć. Kotizacija iznosi 150 kuna.

Serija radionica i projekt „Slonovi“ dio je međunarodnog projekta apap – Performing Europe, kojega podupire Europska komisija – Kultura 2007-2013.(R.P.B., 25.02.2016)