koncert

Ed Neumeister donosi glazbu Ellingtona i Strayhorna


vrijeme: 02.03.2016.
mjesto: Zagreb, MSU, Dvorana Gorgona

U srijedu, 2. ožujka 2016. u 20 sati, u Dvorani Gorgona MSU u Zagrebu, uz Jazz orkestar HRT-a nastupit će glazbenik, trombonist, skladatelj, dirigent i pedagog Ed Neumeister (SAD). Na koncertu će praizvesti dvije suite posvećene Dukeu Ellingtonu i Billyu Strayhornu.  

Riječ je o skladbama koje predstavljaju suvremenu i osobnu reinterpretaciju elemenata iz djela Queen's Suite, The Far East Suite i Black, Brown and Beige.

Neumeister je veliki obožavatelj glazbe Dukea Ellingtona i Billyja Strayhorna kojom se intenzivno bavi tijekom niza godina. Zato je prošle godine, kako bi obilježio stoti rođendan nezaobilaznog Ellingtonovog suradnika, velikog Billyja Strayhorna, snimio album Suite Ellington. Za to je izdanje pripremio manje poznata Ellingtonova i Strayhornova opsežna djela pisana u formi suita, uključujući Queens Suite koja je i na programu ovoga koncerta. Album je snimio sa sekstetom, a poslije je napisao big band aranžmane kojima je ovom djelu podario novi glazbeni život, a glazbenicima koji ga izvode mogućnost da ga promišljaju i obogaćuju na vlastiti način.

Uz to, predstavit će i presjek vlasitie autorske djelatnosti, kroz skladbe Locomotion, Dog Play, Longing, Flowing i Birds of Prey.

Opširnije

 

(D.H.F., 25.02.2016)