Preskočite na glavni sadržaj

Oliver Sertić na platformi Producers on the Move na ovogodišnjem Cannesu

Organizacija European Film Promotion odabrala je hrvatskog producenta Olivera Sertića za sudjelovanje na platformi Producers on the Move, koja se održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu. Sertić je jedan od 20 nadolazećih europskih producenata koji će se okupiti na platformi.
vrijeme: 10.05.2018.
mjesto: Francuska; Cannes
url: https://www.efp-online.com/en/

Producent Oliver Sertić odabran je zahvaljući njegovom dosadašnjem producentskom opusu, a osim toga film Dani ludila Damiana Nenadića, kojeg je također producirao, na ovogodišnjem Cannesu će imati market projekciju. Radi se o opservacijskom filmu koji prikazuje inače skriven svijet psihički drugačijih ljudi, koje društvo olako odbacuje i žigosanjem pretvara u pacijente. Film je nastao u koprodukciji hrvatskog Restarta i slovenskog Petra Pan Filma, uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Film je dobio posebno priznanje u Regionalnoj konkurenciji na ovogodišnjem izdanju ZagrebDox festivala.
 
Producers on the Move, koji će se održati u sklopu 50. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu od 10. do 14. svibnja, zamišljen je kao platforma za umrežavanje s ciljem poticanja europskih filmskih koprodukcija. Sudionike očekuju predavanja, radionice, pitchinzi i sastanci ‘jedan na jedan’ s filmskim ekspertima te im se pruža mogućnost da dobiju prostor za promociju u međunarodnom industrijskim publikacijama.
 
Osim Sertića, na platformi će sudjelovati još 19 producenata, a cijeli popis možete pronaći pronaći na službenoj stranici EFP-a.
 
European Film Promotion je organizacija koja okuplja nacionalne filmske centre i agencije za promociju i promidžbu iz 37 europskih zemalja s ciljem njihova umrežavanja na zajedničkim projektima i inicijativama koje doprinose što uspješnijem plasmanu europskog filma i filmskih talenata u svijetu. Od siječnja 2009. punopravni član organizacije je i Hrvatski audiovizualni centar. Uz EFP u realizaciji programa Producers on the Move sudjeluje i Creative Europe - MEDIA Program.
 
Oliver Sertić je producent dokumentarnih filmova i direktor Liburnia Film Festivala s pozadinom u novinarstvu te organizaciji raznih događanja. Do danas je producirao oko 30 dugometražnih i kratkometražnih dokumentaraca, uključujući Moj život bez zraka Bojane Burnać, Dani ludila Damiana Nenadića te Blokada Igora Bezinovića. Oliver je osnivač organizacije RESTART, u sklopu koje je pokrenuo Restart laboratorij, Dokukino i Restart Label.

Izvor: HAVC