Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodna konferencija 'Kultura i kreativne prakse za bolje obrazovanje'

U organizaciji Ministarstva kulture i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje, u Muzeju Mimara u Zagrebu, 8. svibnja 2018. održat će se međunarodna konferencija o kulturnom i umjetničkom obrazovanju - Kultura i kreativne prakse za bolje obrazovanje / Culture and creative actions for better education. 
vrijeme: 08.05.2018.
prijava: 03.05.2018

Dana 9. svibnja 2018. Ministarstvo kulture bit će domaćin sastanku mreže ACEnet kojem će prisustvovati članovi ACEnet-a iz zemalja članica Europske unije. ACEnet je međunarodna mreža čija je misija staviti umjetnost, kulturu i kreativnu edukaciju u središte pozornosti našeg društva.

Na konferenciji će biti predstavljen priručnik o kulturnom i umjetničkom obrazovanju koji je nastao tijekom rada predstavnika Ministarstva kulture u skupini OMK/OMC (Otvorena metoda koordinacije / Open Method of Coordination): https://ec.europa.eu/culture/library_en.

Prijevod na hrvatski jezik i tiskanje priručnika oblik je  širenja informacija o radu u Otvorenoj metodi koordinacije. Priručnik će biti dostavljen svim školama u Republici Hrvatskoj da bi se svi zainteresirani učitelji i nastavnici i odgojno-obrazovni djelatnici upoznali s primjerima dobre prakse u zemljama Europske unije i važnošću kulturnog i umjetničkog obrazovanja za djecu i mlade.

Na konferenciji će sudjelovati strani predavači, svjetski priznati stručnjaci specijalizirani za kulturno i umjetničko obrazovanje i kreativnost iz Škotske, Nizozemske, Francuske i Austrije.

U drugom dijelu sudionici konferencije moći će prisustvovati interdisciplinarnim radionicama koje će voditi hrvatski umjetnici i stručnjaci u području kulturne i umjetničke edukacije za djecu i mlade.

Za sudjelovanje u konferenciji moći će se prijaviti svi zainteresirani učitelji, nastavnici i odgojno-obrazovni djelatnici, djelatnici ustanova u kulturi, umjetnici i kulturni djelatnici, svi oni koje zanima kulturno i umjetničko obrazovanje za djecu i mlade. Sudjelovanje je besplatno.

Prijave za konferenciju otvorene su do 3. svibnja i nalaze se na stranici Ministarstva kulture https://goo.gl/cvT5CR i Agencije za odgoj i obrazovanje.
 

>>> Program konferencije
>>> Predavači i teme
>>> Radionice
>>> Sažetak Priručnika za kulturnu osviještenost i izražavanje 


www.min-kulture-hr