radionica, kolonija, projekcija, djeca, mladi

Pametno kino: subotnja matineja za djecu u kinu Tuškanac


vrijeme: 20.02.2016. 11-13:30 sati
mjesto: Kino Tuškanac, Tuškanac 1, Zagreb

U subotu, 20. veljače, od 11 do 13.30 sati u zagrebačkom kinu Tuškanac održat će se filmska matineja koju čine projekcija filma i filmska radionicu za djecu.

Zabavno jutro u kinu Tuškanac počinje Štumpfovima 2, najgledanijim filmom u hrvatskim kinima u 2013., te najgledanijim animiranim filmom u domaćim kinima u posljednjih dvadesetak godina. 

Nakon filma u predvorju kina druženje se nastavlja u kreativnoj radionici filmskog snimanja: Ton-mobitel-akcija! - pokazna radionica filmova snimanih mobitelom.

Radionica traje 60 minuta, namijenjena je djeci od 5 do 12 godina, a jedino što je potrebno od opreme je mobitel, iako će i njih biti na posudbu. Voditelj radionice je Jura Troje, dipl. učitelj.

11:00 Štrumpfovi 2 (The Smurfs 2, SAD, 2013.); r: Raja Gosnell; sc: J. David Stem i David N. Weiss

O filmu:
U ovom nastavku animirane hit komedije Štrumpfovi, zli čarobnjak Gargamel stvara dva zločesta stvorenja nalik Štrumpfovima, naziva ih Zloćke i s njima pokušava ostvariti novi, gadni plan. Ali, kada otkrije da neće uspjeti bez Štrumpfete, koja jedina zna tajnu čarolije kako Zloćke pretvoriti u prave Štrumpfove, Gargamel je otima i dovodi u Pariz gdje ga milijuni ljudi smatraju najvećim svjetskim čarobnjakom. Dotle se Papa Štrumpf, Trapavi, Mrgud i Licko moraju udružiti s prijateljima Patrickom i Grace Winslow te dati sve od sebe kako bi spasili Štrumpfetu.

(L.V., 17.02.2016)