Preskočite na glavni sadržaj

Difference Engine XI – Altern_ators

U četvrtak, 19. travnja 2018. u Galeriji Bačva u 19.00 sati, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika predstavit će jedanaesto izdanje putujuće izložbe umjetničkog kolektiva Difference Engine XI – ALTERN_ATORS. 
vrijeme: 19.04.2018.
mjesto: Zagreb, HDLU, Galerija Bačva
url: http://www.hdlu.hr


Ova izložba dio je uzvratne međunarodne suradnje HDLU-a i Pallas Projects/Studija koja osim predstavljanja irskih umjetnika uključuje i predstavljanje hrvatskih umjetnika u Dublinu, Irskoj izložbom ”I Saw a Woman in Inverness Whom I Shall Never Forget” (Antun Maračića, Andreja Kulunčić, Bojan Mucko, Ana Mušćet) i predavanjem hrvatskih umjetnika na prestižnom Trinity Collegue.

U Galeriji Bačva irski umjetnici će se predstaviti ambijentalnom instalacijom popraćenom slikama, fotografijama i zvučnim instalacijama.

Difference Engine je izložba u nastajanju i kustoski model pod vodstvom umjetnika Wendy Judge, Gillian Lawler, Marka Cullena i Jessice Foley. Difference Engine poigrava se idejom ”jamminga” koji u jednom smislu označava zastoj, šok i prekid, dok u drugom označava promjenu, rast, improvizaciju i energičnost sudionika.

Umjetnici konstatiraju kako sve više imaju osjećaj te su svjesni kako žive u trenutku brzih tehnoloških i okolišnih promjena, pervazivnih ratova i intelektualne, emocionalne i političke inercije. Nadalje navode kako živimo i radimo u društvima i okruženjima koje sve više uvjetuju antidemokratske politike, prediktivni algoritmi upravljanja i groteskni tehnološki konzumerizam, neodgovornost i otpad. Umjetnički kolektiv ne pristaje biti apatičnim promatračem spoznatog te više nego ikada osjećaja nužnost djelovanja kroz umjetnosti.

www.hdlu.hr
https://www.facebook.com/events/356635731494354/