koncert

Koncert ansambla Antiphonus u Crkvi sv. Katarine


vrijeme: 21.02.2016.
mjesto: Zagreb, Crkva Sv. Katarine

Na drugu korizmenu nedjelju, 21. veljače s početkom u 20 sati, na zagrebačkom Gornjem Gradu u Crkvi Sv. Katarine, održat će se koncert ansambla Antiphonus, uz dirigenta Tomislava Fačinija.

Koncert pod svodom Crkve sv. Katarine drugi je ove sezone, a pripada sad već tradicionalnom ciklusu Trinitas.

Ansambl Antiphonus, koji djeluje uspješno već sedam godina, obilježavaju nesvakidašnji koncertni programi, u rasponu od srednjeg vijeka do suvremenih autora, na čijem se meniju tako nađu i madrigali, moteti, opere, pastorale, organumi, oratoriji, gregorijanika, zapravo svi žanrovi, a posebnost ansambla je da svoj repertoar izvodi komorno, pa i kada se radi o složenim vokalno-instrumentalnim kombinacijama te da ga čine uglavnom izrazito mladi i talentirani glazbenici.

U sljedeću nedjelju, drugu korizmenu, sve od oltara do kora Crkve sv. Katarine, zazvonit će u sinergiji milozvučnih i jedinstvenih glasova svih članova ansambla, najčuvenija uglazbljena tužaljka proroka Jeremije, Orlanda di Lassa, koji se obraća svim zabludjelim ovcama u izgnanstvu i ropstvu, da se obrate Gospodinu svome, traže oprost i vrate na pravi put.

Svi zainteresirani, kao i vjerni pratitelji Ansambla Antiphonus, ulaznice za ovaj koncert mogu kupiti na ulazu u Crkvu sv. Katarine sat vremena prije početka koncerta, i to po cijeni od 50 kuna te 20 za studente i umirovljenike te grupe.
 

(D.H.F., 15.02.2016)

Tagovi: Antiphonus