Preskočite na glavni sadržaj

Proslava Svjetskog dana cirkusa (World Circus Day)

Triko Cirkus Teatar ove godine obilježava Svjetski dan cirkusa (World Circus Day) kroz dvije travanjske manifestacije: Leteća revija petka trinaestog održat će se u KUC Travno, 13. travnja,  u 19 sati, a Cirkus u parku održat će se 22. travnja, od 11 do 15 sati, u Parku dr. Franje Tuđmana.
vrijeme: 13.04.2018.
mjesto: Zagreb
url: http://www.trikocirkusteatar.com/
 

Leteća revija petka trinaestog


Na reviji će polaznici cirkuskog studija izvoditi zračno akrobatske točke, sve u revijalno cirkuskom tonu, na predvidljivim i manje predvidljivim letećim pomagalima- od svile, hammocka, trapeza do ringa, užadi i mjeseca (da, i mjeseca!). Ukupno 80 izvođača u dva sata programa predstavit će svoja zavidna zračno akrobatska umijeća.


Cirkus u parku


Cilj je ove manifestacije, kako proslava dana cirkusa, tako i educiranje i upoznavanje lokalne zajednice s raznovrsnim mogućnostima koje cirkus kao umjetnost i kao oblik razonode i slobodnog vremena pruža. Na dijelu Parka dr. Franje Tuđmana osmislili smo prostor za radionice otvorene lokalnom stanovništvu na kojem će se zainteresirani moći upoznati s cirkuskim vještinama: žongliranjem, akorobalansom, zračnim akrobacijama ( ples na svili, trapezu, ringu; hodanje na štulama), cirkuskim rekvizitima, klauniranjem i sl.  Osim radionica i edukativnog sadržaja, u drugom dijelu programa izvodit će se predstave cirkuske ulične umjetnosti, između kojih se posebno veselimo premijernoj izvedbi predstave novog cirkusa „“Trio-la la la” naših priznatih cirkuskih umjetnika Nikoline Majdak, Damira Mihaljević Mihe i Ive Peter Dragan.


Triko Cirkus Teatar, kao nositelj ovih aktivnosti poznato je i priznato ime u domeni  cirkuske pedagogije, kao i umjetničkih i kazališnih istraživanja cirkuske poetike.