Preskočite na glavni sadržaj

Filmske večeri u Močvari: 'Skoro ništa'

Novo izdanje Filmskih večeri u Močvari održat će se u ponedjeljak, 16. travnja, uz gostovanje incijatora projekta 'Skoro ništa' Petra Milata, umjetnike Anu Hušman i Davora Sanvincetija te filmskog teoretičara Hrvoja Turkovića. Vrata se otvaraju u 20 sati, a ulaz je slobodan!
vrijeme: 16.04.2018. 20 h
mjesto: Zagreb; Močvara, Trnjanski nasip bb
url: https://www.facebook.com/filmskeveceriumochvari/
Filmski dio multidisciplinarnog projekta 'Skoro ništa', pokrenutog unutar Explicit Music programa Multimedijalnog instituta, istražuje koja je razlika između nečega i ničega.

 

Filmske večeri u Močvari ugostit će inicijatora projekta Petra Milata, umjetnike Anu Hušman i Davora Sanvincentija koji su u sklopu njega snimili dva nagrađivana eksperimentalna filma te filmskog teoretičara Hrvoja Turkovića. Punog naziva 'Skoro ništa: remikisirati Ferrarijevu Dalmaciju' projekt spaja raznorodne domaće i strane umjetnike te obuhvaća zvučnu i video umjetnost te književnost.

 

Za polazište je uzeta skladba 'Skoro ništa: broj 1 - zora na obali mora' francuskog skladatelja Luca Ferrarija po važnosti i utjecaju na suvremenu glazbu gotovo jednaka proslavljenoj tišini Cageove 4’33., a koja je nastala u veloluškoj uvali na otoku Korčuli kolovoza 1968. pa ove godine slavi svoj polustoljetni jubilej. Luc Ferrari je na dalmatinskom otoku boravio u sklopu prvog međunarodnog susreta umjetnika održanog na poticaj slikara Petra Omčikusa, a projekt 'Skoro ništa' po tom modelu okuplja domaće i strane suvemene umjetnike, glazbenike, pisce pozivajući ih na dijalog i uvijek aktualno istraživanje tanke granice koja omogućuje da nađe svakodnevno ništa dobije konture, boje, zvukove i misli.

 

 Raspored:

 20 h otvaranje vrata

 20.30 h projekcije Skoro nšita (Ana Hušman, 2016.), Skoro ništa: i dalje noć (Davor Sanvincenti, 2017.)

 21 h razgovor s gostima

 

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.

 

Više detalja o Filmskoj večeri u Močvari pogledajte na Facebook stranici.

 

Izvor: HAVC