natječaj

Natječaj za kratku vilinsku priču


vrijeme: 11.02.2016.
prijava: 15.4.2016..
organizator: Klub Reč i glas u suradnji s Leila kjige i ploče

Klub 'Reč i glas' u suradnji s 'Leila kjige i ploče' objavljuje natječaj za kratku priču pod nazivom 'Vilinske priče' s rokom prijave do 15.4. ove godine.

Radove na srpskom, hrvatskom, crnogorskom ili bošnjačkom jeziku, dužine do 5400 znakova s razmacima, treba poslati na adresu bgstorytelling@gmail.com do 15. travnja 2016. godine.

Žiri u sastavu Milica Cincar-Popović (Srbija), Tamara Lujak (Srbija) i Mario Lovreković (Hrvatska) objaviti će rezultate i dodijeliti prve tri nagrade 30. travnja u Klubu LEILA knjige i ploče. Posebno priznanje i nagradu dodeljuje elektronsko izdavaštvo Nine Commas iz Rijeke, koje je priredilo zbirku odabranih radova sa prethodnog natječaja Kluba Reč i glas, pod nazivom 'Tragom srpske folklorne fantastike'.
 
O vilinskim pričama
​Vile su metafizička bića više prirode od ove koju čovjek percipira. Francuska riječ za vilu, fée, označavala je ženu vičnu magiji, koja poznaje snagu i moći riječi, minerala i biljaka.
 
Organizatori poručuju: "Bez obzira da li Vaša vila živi u nekom drvetu, cvetu, kući od vetra, ili se krije u telu sasvim obične žene, u davnoj prošlosti, u današnje vreme, ili u budućnosti, bez obzira da li je njena priča tužna ili vesela, strašna ili uspavljujuća - pošaljite je na naš konkurs. Niska koju našim pričama nanižemo biće utoliko ljepša ukoliko perle budu što različitije."
 

 

(L.V., 11.02.2016)