Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje CD albuma Bartolomeja Stankovića

Ogranak Matice hrvatske u Sarajevu i Odjel za glazbu Matice hrvatske pozivaju na predstavljanje CD-a Bartolomeja Stankovića 'Balkan Madness' - BH edition, koje će se održati u subotu, 14. travnja 2018. u 12 sati, u Velikoj dvorani Matice Hrvatske u Zagrebu.
vrijeme: 14.04.2018.
mjesto: Zagreb, MH, Strossmayerov trg 4
Pijanist Bartolomej Stanković snimio je djela za klavir odabranih bosansko-hercegovačkih kompozitora u izdanju diskografske kuće Nota Bene Records.

Album će predstaviti Katarina Krpan, Vjekoslav Nježić, Mladen Malek, Josip Magdić i Tamara Jurkić Sviben.

Bartolomej Stanković bosanskohercegovački je pijanist i docent na Katedri za klavirMuzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Muzičko obrazovanje započeo je 1997. u ŠOMO Avdo Smajlović u Visokom, u klasi prof. Bahrije Šabanović. U Sarajevu je 2006. završio Srednju muzičku školu Sarajevo, u klasi prof. Angeline Bojović-Pap. Magistrirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2011. u klasi prof. em. Pavice Gvozdić. Završio je i postdiplomski  studij na akademiji Steinway Academy u Veroni, u klasi pijanista Federica Gianella. Usavršavao se na seminarima kod eminentnih klavirskih pedagoga: Andrej Pisarev, Grigory Gruzman, Naum Grubert, Peter Eicher, Jan Jiracek von Armin, Arsen Čarkić, Jelena Pavić, Gregor Vidović i Andrea Dindo. Dobitnik je brojnih nagrada na državnim i internacionalnim natjecanjima, kao i Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za projekt Klavir – kroz historiju i građu koji je kao koncertna prezentacija predstavljen u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Osim koncertne djelatnosti, aktivno se bavi istraživanjemi pisanjem radova iz područja istorije pijanizma i metodike klavira. Predavao je na brojnim seminarima i radionicama u BiH i Hrvatskoj. U travnju 2013. predstavljao je Bosnu  i Hercegovinu na 27. muzičkom biennalu u Zagrebu. Surađivao je s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Sarajevskom filharmonijom i održao je pedesetak solističkih koncerata u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Italiji i Austriji.

www.matica.hr