Preskočite na glavni sadržaj

Kino Urania bira člana žirija mladih na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji

Kinematografi Osijek i Europa Cinemas pozivaju posjetitelje kina Urania starosti između 18 i 25 godina, koji žele sudjelovati na venecijanskoj Mostri, da pošalju svoje prijave na engleskom jeziku najkasnije do 27. travnja 2018. godine.
prijava: 27.04.2018
url: https://luxprize.eu/28-times-cinema

Kino Urania - prijavnica

Kino Urania - poziv na prijavu

Kandidati moraju imati između 18 i 25 godina, odlično poznavati engleski jezik u govoru i pismu, pisati blogove i postove na društvenim mrežama, voljeti filmsku umjetnost, a filmove gledati u kinu Urania. Zainteresirani trebaju snimiti video-selfie u kojem će opisati kakvo značenje kino ima za njih. Video trebaju započeti rečenicom 'Cinema for me is...'. Video u visokoj rezoluciji treba biti na engleskom jeziku te treba trajati 30 sekundi i sadržavati ime i zemlju porijekla. Video se šaljem putem Wetransfera na mail: info@kinematografi-osijek.hr.
 
Obrazac za prijavu nalazi se s desne strane teksta, a treba ga ispuniti i poslati najkasnije do 27. travnja.
 
Od pristiglih prijava zaposlenici kina Urania odabrat će tri najkreativnije i proslijediti ih festivalskim i institucionalnim partnerima koji će odlučiti koji će se mladi gledatelj pridružiti odabranim kandidatima iz drugih 27 zemalja članica EU na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.
 
Inicijativa 28 TIMES CINEMA pokrenuta je 2010. godine u suradnji s LUX Prize (Europski parlament) i Giornate degli Autori, a koja svake godine omogućuje sudjelovanje na Mostra del Cinema za 28 mladih europskih filmoljubaca. Oni zajedno čine Giornate degli Autori žiri i odlučuju o pobjedniku i nagrađuju najbolji film ove selekcije.
 
Osim što će najkreativniji posjetitelj Uranije dobiti veliku priliku koja će u bitnome utjecati na njegovu buduću karijeru, svi troškovi putovanja, smještaja i akreditacije bit će plaćeni. Kino Urania već je dva puta imalo čast odabrati svog ambasadora za 28 Times Cinema.
 
Više informacija o samom događaju potražite na ovoj poveznici.

Izvor: HAVC