Preskočite na glavni sadržaj

Koncert ansambla LADO u Boki kotorskoj - početak projekta Putevima bokeljskih Hrvata

Ansambl narodnih pjesma i plesova LADO krenuo je put Boke kotorske gdje će u subotu, 14. travnja u 20 sati u Domu vojske Porto Montenegro u Tivtu izvesti vokalno instrumentalni koncert. Početak je ovo međunarodnog projekta Putevima bokeljskih Hrvata.
vrijeme: 14.04.2018.
mjesto: Boka kotorska, Crna Gora
Predstavnici hrvatske glazbene tradicije nakon punih 11 godina od posljednjeg posjeta izvest će najpoznatije hrvatske narodne pjesme, te napjeve iz Boke kotorske.  

Početak projekta Putevima bokeljskih Hrvata obilježit će nastup 60 umjetnika koji će na koncertu izvesti neke od najpoznatijih narodnih pjesama kao što su Dobar večer dobri ljudi u obradi Bože Potočnika, Grad se beli u obradi Zlatka Potočnika, Ladarke autora Emila Cossetta te četiri glazbene teme iz Boke Kotorske, standardne postave koreografije Kolovođo, diko naša, a u obradi Marijana Makara. Uz vrhunske vokale, izvrsni glazbenici svirat će na brojnim tradicijskim i klasičnim instrumentima, dok bogata kolekcija jedinstvenih narodnih nošnji iznimne vrijednosti obećava nezaboravnu reviju izvornog hrvatskog tradicijskog ruha. 

http://www.lado.hr/dogadjanja/tivat/