Preskočite na glavni sadržaj

Kamerni teatar 55 iz Sarajeva u ponedjeljak u Gavelli s predstavom 'Mirna Bosna'

Zagrebačko Gradsko dramsko kazalište Gavella ugostit će u ponedjeljak 9. travnja Kamerni teatar 55 iz Sarajeva s predstavom "Mirna Bosna" Borisa Lalića u režiji Saše Peševskog, najavljenoj kao "bosanskohercegovačka komedija preživljanja". 
vrijeme: 09.04.2018.
mjesto: Zagreb, Gradsko dramsko kazalište Gavella
url: http://www.gavella.hr/

Kako se ističe u najavi, predstava nastala po tekstu mladog ali izuzetno plodnog autora Borisa Lalića, "Mirna Bosna" govori o životarenju dvije obitelji zbližene minulim ratnim nedaćama.

Ta, riječima samog autora, "bosanskohercegovačka komedija preživljanja", priča je o njihovoj "vječnoj borbi da iz gliba, života na granici siromaštva i svakodnevne kupus kalje, izađu na svjetlo i čist zrak blagostanja. Ili barem da promijene svakodnevni meni".

"Prilika za to pruža se kada se, na nagovor Rize, koji je ujedno i jedini radno sposoban među njima, počnu baviti dilanjem marihuane. I to uspješno. Jako uspješno. Toliko uspješno da bi ih na kraju moglo koštati glave. Jer, u Bosni nije lako voditi ni pošten posao, a kamoli pošteno organizirati kriminalnu organizaciju", stoji u najavi.

Dramaturg predstave je Vedran Fajković, kostimografiju i scenografiju potpisuje Adisa Vatreš-Selimović, a u predstavi igraju Feđa Štukan, Vanesa Glođo, Gordana Boban i Davor Golubović.

Predstava je odabrana u konkurenciju 28. Marulićevih dana koji će se održati od 21. do 28. travnja 2018. u Splitu, a zagrebačka publika može ju pogledati u ponedjeljak 9. travnja u kazalištu Gavelli. (Hina)