Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival

Otvorene su prijave za dva filmska festivala posvećena stvaralaštvu srednjoškolaca - za 23. Filmsku reviju mladeži i 11. Four River Film Festival, koji će se održati od 11. do 15. rujna u Karlovcu, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac. 
vrijeme: 29.03.2018.
prijava: 01.06.2018

"S 1013 prijava iz čak 49 zemalja svijeta, četiri tisuće gledatelja i dvije stotine međunarodnih gostiju, Revija i Festival su uistinu hit destinacija za srednjoškolski film, no i prilika za pronalaženje svojeg mjesta u svijetu promatranom kroz kadar", ističu iz Hrvatskog filmskog saveza, na čijim se internetskim stranicama podnose prijave.

Dodaju i kako te dvije manifestacije mogu biti dobra odskočna daska u daljnjem filmskom stvaralaštvu, o čemu svjedoče pobjednici dosadašnjih izdanja poput redatelja Kaje Šišmanović i Daria Lonjaka, producenta Ivana Kelave i Marine Jurišić, montažera Maide Srabović i Tomislava Stojanovića, te animatora Luke Hrgovića koji su danas uspješni filmski profesionalci.

Do 1. lipnja prijaviti se mogu mladi filmaši, između 14 i 20 godina, koji su snimili film nakon siječnja 2016. Natjecati se može u četiri kategorije - igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil.

Prošle godine uvedena je nova kategorija "Work in progress", namijenjena nedovršenim ostvarenjima u fazi postprodukcije od kojih se pet izabire za sudjelovanje na posebnoj radionici za vrijeme Revije i Festivala. Prijave za tu kategoriju traju do1. kolovoza.

Uz filmove u natjecateljskom programu, Revija donosi popratne sadržaje, radionice, okrugle stolove, suradnje s uglednim partnerima, primjerice s Relativity School i Prodigy Camp iz SAD-a.

Filmovi se prikazuju na obalama četiriju karlovačkih rijeka, svaku večer na drugoj - Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri. (Hina)
 
Opširnije