Preskočite na glavni sadržaj

Koncert 'Glazba i svijet' 28. ožujka u NSK

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Udruga SO DO – El Sistema Hrvatska pozivaju sve zainteresirane na koncert u ciklusu 'Glazba od djece za svijet i od svijeta za djecu', a pod nazivom 'Glazba i svijet' koji će se održati u srijedu, 28. ožujka 2018. godine u 19 sati u atriju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.  
vrijeme: 28.03.2018.
mjesto: Zagreb, NSK, Hrvatske bratske zajednice 4
url: http://www.nsk.hr

Na koncertu će nastupiti Simfonijski orkestar mladih SO DO Centar Zagreb – El Sistema pod ravnanjem dirigenata Daniela Ćolića i Ante Sladoljeva.
 
Udruga SO DO – El Sistema Hrvatska provodi program društvenog razvoja djece i mladih koji koristi glazbu kao sredstvo postizanja društvene promjene, u svijetu poznat po nazivu El Sistema. El Sistema metodologija zasniva se na grupnom glazbenom educiranju unutar simfonijskog orkestra, kao jedinstvene društvene grupe koja se sastaje s temeljnim ciljem slaganja u ostvarivanju zajedničkog cilja. „On je model idealne društvene zajednice jer se u njemu kroz zajedništvo i interakciju, zajedničko učenje i vježbanje, usvajaju najviše društvene vrijednosti. Djecu se uči ljepoti glazbe, a ujedno i odgovornosti, predanosti, toleranciji, ustrajnosti“, objašnjavaju u Udruzi.
 
Simfonijski orkestar mladih SO DO Centar Zagreb – El Sistema koji će u srijedu nastupiti na koncertu okuplja djecu i mlade različite dobi, glazbenog predznanja i interesa, sa zajedničkom ljubavlju prema glazbi koju će prenijeti svim posjetiteljima koncerta.
 
Koncert „Glazba i svijet“ održava se u sklopu projekta Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku kojem se Udruga SO DO – El Sistema pridružila sudjelovanjem na Zelenom festivalu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u rujnu 2017. godine.