Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'Krleža, stani u red!'

'Krleža, stani u red!' je multimedijalna suvremeno-kazališna predstava koja tematizira nevidljivost umjetnika danas, a premijerno će biti izvedena 5. travnja, u 20 sati, u Pogonu Jedinstvu.
vrijeme: 05.04.2018. 20 h
mjesto: Zagreb; Cineplexx Centar Kaptol, Nova Ves 17
url: http://www.zagrebdox.net
 

Izvode: Tonka Kovačić, Vesna Mačković, Vilim Matula, Ida Fučić, Roko Nakić, Vilim Ostović

 

Autorica Vesna Mačković koristeći glasove izvođača i iPad looper s efektima uživo proizvodi eksperiment glasa, zvuka i teksta na temu nevidljivosti umjetnika, nečujnosti ili krivo-čujnosti. Izvođači koriste tekst koji im je autorica nametnula, ali ga i izvrću i premeću po svojoj želji. Autorica usprkos i unatoč toj neposlušnosti izvođača njihove glasove manipulira i efektira uživo, te ti zvukovi, ta stvarnost, idu prema publici - svijetu ipak u njenoj režiji i montaži. Ni sami izvođači nisu sigurni u što će se pretvoriti ono što proizvedu kad otvore usta i puste glas. A gdje je u svemu tome umjetnik? Pozvan je, došao je na vrijeme, ali nitko ga ne primjećuje. Krleža, stani u red! Zakuska je servirana. Pripremili smo i zabavno-glazbeni program. A možda popričamo i o tvojoj novoj knjizi. Dođi, Krleža! Požuri! Požuri, Krležaaaaa!
 

 

Ovaj scenski rad nastao je iz istoimene radio-drame premijerno izvedene u emisiji “Ars acustica” Hrvatskog radija u listopadu 2017. godine.

 
Facebook event


Produkcija: Udruga za audio-vizualnu kulturu 'Kamera'

Kostimografija: Vesna Mačković

Izrada rekvizita i kostima: Ines Kolenko

Fotografija: Edita Sentić

Video: Dora Bodakoš

Video selfieji: prijatelji širom svijeta i Pero Kvesić

Tehničar svjetla i zvuka: Tomislav Maglečić

 
Uz podršku: Ministarstvo kulture, Grad Zagreb, Pogon Jedinstvo, KUC Travno, Zagrebački plesni centar, Ars kopija, Outdoor akzent, Scena.hr