Preskočite na glavni sadržaj

Stvarajmo Knjižnu booku!

Četvrtu godinu zaredom Hrvatska udruga školskih knjižničara obilježava Međunarodni dan dječje knjige Knjižnom bookom u Velikoj auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Iako je sam događaj vezan uz rođendan Hansa Christiana Andersena, ove će se godine, zbog proljetnog odmora učenika, proslava održati nekoliko dana ranije, 27. ožujka.
vrijeme: 27.03.2018.
mjesto: Zagreb; Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Hrvatske bratske zajednice 4
url: http://www.husk.hr/
 

Svečanost knjige i čitanja Knjižna booka prve se godine odigrala na Zrinjevcu, a otada se ova manifestacija održava u auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice koja simbolikom i ozračjem predstavlja upravo idealan okvir za sadržaj koji žele pokazati i poruke koje želimo uputiti javnosti.

 

Prvotno su je namijenili učenicima osnovnih škola s kojima i započinje ozbiljnije druženje s knjigom, a već drugu godinu svečanosti prisustvuju i učenici srednjih škola.

 

Iako Knjižnu booku organizira Podružnica Grada Zagreba i Zagrebačke županije, ona otpočetka prelazi lokalne okvire, naročito ove godine kad će se u sklopu Knjižne booke održati i završnice dvaju natječaja u koje su uključeni učenici i osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Prvim, literarnim natječajem Kanižajada Limačijada odajemo počast pjesniku igre riječi, Podravcu Paji Kanižaju, a drugi je nazvan Stvarajmo eKreativno i potiče izražavanje i kreativnost učenika u novim medijima.

 

Program svečanosti knjiga i čitanja zamišljen je kao mozaik prigodnih i zabavnih sadržaja. Učenici prikazuju radost čitanja i druženja s knjigom po vlastitom izboru, izložbom, scenskim prikazom, glazbom, filmom, a imaju priliku i odmjeriti svoje znanje o pročitanom u zanimljivom kvizu.