Preskočite na glavni sadržaj

Oslikavanje MiniSU murala i razgovor s umjetnikom

Ove subote, 24. ožujka, dođite u MSU i upoznajte umjetnika Miru Petkovića, aka Modula Osam koji će oslikavati novi mural u prizemlju Muzeja tijekom jutra, nakon čega slijedi i razgovor s umjetnikom u 13,30 sati.
vrijeme: 24.03.2018.
mjesto: Zagreb; MSU, Avenija Dubrovnik 17
url: http://www.msu.hr
 

U povodu Međunarodnog dana boja, ali i početka proljeća, organizirano je oslikavanje murala kojim će se unijeti vedre boje u prostor dječjeg kutka Muzeja i tako nastaviti s njegovom transformacijom u što ugodnije mjesto za boravak njegovih najmlađih posjetitelja. Jednako tako ovom akcijom će se obilježiti i nagovijestiti buđenje prirode koje nas uskoro očekuje.


Moderatorica: Daniela Bilopavlović Bedenik, kustosica MSU-a


O autoru:


Miro Petković aka Modul Osam završio je školu Primijenjene umjetnosti i dizajna, stekavši obrazovanje za scenografsko aranžerskog dizajnera. Od svoje 13. godine aktivno se bavi uličnom umjetnošću tj. graffiti artom i upravo ga taj vid vizualne umjetnosti nadahnjuje da istražuje i ostale slikarske tehnike unutar kojih stvara posljednjih 25 godina. Tijekom svog stvaralačkog rada, Petković najviše eksploatira medij ulične umjetnosti i slika na gradskim zidovima. Izvanredno se snalazi pri radovima velikih formata (zidnih murala), upravo zbog specifičnosti tehnike koju koristi – zvane aerosol art. Nadahnjuje ga veliki raspon motiva – od estetike lika (tzv. charactera), tipografije pa čak i mrtve prirode... Ipak, on ponajviše istražuje i eksperimentira upravo s estetikom slova. Aplicirajući svoje umjetničko ime "MODUL osam" u raznim varijacijama (ModulOsam, Mod, Osam, Samo, Asom...) na raznim podlogama, Petković stvara nove oblike u brojnim, maštovitim stilovima graffiti arta.