Preskočite na glavni sadržaj

Raspisan natječaj za 16. festival 'Uhvati film!'

Natječaj za prijavu filmova na 16. međunarodni filmski festival 'Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film', koji obuhvaća projekcije filmova na temu invalidnosti, otvoren je do 1. lipnja 2018. godine!
prijava: 01.06.2018
url: http://sr.uhvatifilm.org/konkurs/
 

Prijavljeni filmovi moraju odgovarati temi invalidnosti (osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna), biti trajanja do 30 minuta, imati najmanje DVD kvalitetu i titl na srpskom/hrvatskom/bosanskom odnosno engleskom jeziku.
 
Filmovi se dostavljaju poštom (2 kopije filma)  ili putem Interneta (festhome ili clickforfestivals, filmfreeway, youtube, wetransfer, vimeo..). Uz film/ove obavezno na e-mail uhvatifilm@gmail.com dostaviti popunjen prijavni formular, biografiju autora, dve fotografije iz filma i dijalog listu u srt formatu. Sve detaljne informacije u vezi sa konkursom možete pronaći na adresi: http://sr.uhvatifilm.org/konkurs ili u direktnom kontaktu sa organizatorima na e-mail uhvatifilm@gmail.com .

'Uhvati film' jedini je regionalni filmski Festival o invalidnosti. Već 16. godinu uspješno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa; od 2011. realizira se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit; od 2017. u Banjoj Luci pod vodstvom Humanitarne organizacije Partner; a od ove godine premijerno i u Kotoru, u realizaciji nevladinog udruženja ART 365 iz Podgorice. Selektirani filmovi bit će prikazani na 16. Filmskom festivalu Uhvati film u Novom Sadu i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banjoj Luci, Rijeci i Kotoru, ali i u okviru Filmskih karavana - projekcija izabranih filmova u gradovima Srbije i Hrvatske.


Filmski festival Uhvati film održava se širom regije sa jedinstvenim ciljem: informiranja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba s invaliditetom, čime se utječe na promjene u stavovima ljudi o osobama s invaliditetom, bolje razumijevanje i prihvaćanje različitosti, te stvaranje uvjeta za veću vidljivost i uključivanje osoba s invaliditetom u sve sfere društvenog života.