Preskočite na glavni sadržaj

Praizvedba autorskog projekta Bobe Jelčića 'Govori glasnije!' u 'Kerempuhu'

Praizvedba predstave Bobe Jelčića 'Govori glasnije!' premijerno će se održati u nedjelju, 25. ožujka, u Satiričkom kazalištu 'Kerempuh'. Radi se o autorskom projektu jednoga od naših najpoznatijih kazališnih redatelja, u kojemu istražuje utjecaj atmosfere aktualnog postratnog-predratnog stanja na živote pojedinaca, ali i čitavoga društva u kojemu se nalazimo.
vrijeme: 25.03.2018. 20 h
mjesto: Zagreb; Satiričko kazalište Kerempuh, Ilica 31
url: http://www.kazalistekerempuh.hr/
Takav pristup dovodi do žestoke egzistencijalne krize, koja potom provocira niz iskonstruiranih problema i rasadnike mržnje, nacionalizma, ksenofobije i sličnog.
 
Za Bobu Jelčića karakterističan je osobit način rada s glumcima, koji zajedničkim radom na razvijanju postavljenih tema, postaju i suautori njegovih predstava. Improvizacijama na zadani problem traži se posredna ili neposredna veza s izvođačima, a tako i s publikom koja u njima prepoznaje ljude iz svoje svakodnevice, sebi bliske i razumljive. To se ne događa bez emocija i humora koji su sastavni dio Jelčićeva kazališta.
 
Svoju zavidnu kazališnu karijeru izgradio je autorskim projektima u suradnji s Natašom Rajković. Niz komornih priča s nesvakidašnjim naslovima – Usporavanja i Nesigurna priča u Teatru &TD, Grad u gradu, S druge strane i Izlog u ZKM-u, kao i specifična Radionica za šetanje, pričanje i izmišljanje na Dubrovačkim ljetnim igrama, samo su dio njihove karijere. Drugi je ostvaren po najvažnijim europskim kazališnim središtima jer se može pohvaliti mnogobrojnim suradnjama s internacionalnom kazališnom scenom. Njegove predstave sudjeluju na mnoštvu prestižnih kazališnih festivala u zemlji i inozemstvu, na kojima su često nagrađivane.
 
U predstavi igraju Nikša Butijer, Jadranka Đokić, Vilim Matula, Nina Erak - Svrtan, Petra Svrtan, Damir Poljičak i Marko Makovičić. Scenografiju potpisuje Miljenko Sekulić, a asistentica redatelja je Nancy Abdel Sakhi.