Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje na Natječaju za oblikovanje vizualnog identiteta i slogana predsjedanja RH Vijećem Europske unije 2020. godine

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ministarstvo kulture će raspisati, a Hrvatsko dizajnersko društvo provesti javno-pozivni natječaj za oblikovanje vizualnog identiteta i slogana predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije 2020. godine. Pozivaju se svi zainteresirani autori i timovi da prijave interes za sudjelovanje u natječaju kao pozvani natjecatelji. Rok za primanje zahtjeva za sudjelovanje u natječaju jest 26. ožujka 2018. godine do 12 sati.
prijava: 26.03.2018
url: http://dizajn.hr/
 

Sažetak uvjeta za sudjelovanje

 
Svrha je natječaja dobivanje vizualnog identiteta i slogana predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU koji će pružiti temelj za sustavno informiranje i komunikaciju s javnošću ususret predsjedanju RH Vijećem EU kao i za vrijeme njegova trajanja.
 
Na natječaju mogu sudjelovati dizajneri (profesionalni dizajneri, studenti dizajna) ‒ samostalni autori ili interdisciplinarni kreativni timovi.
 
U prvom krugu natječaja Ocjenjivački sud odabrat će pet pozvanih natjecatelja (autora/timova) kojima će se nadoknaditi rad na izradi natječajnih rješenja. U drugom krugu, osim odabranih pozvanih natjecatelja, i svi ostali autori i kreativni timovi pozvani su sudjelovati u natječaju i raditi na oblikovanju rješenja te se ravnopravno natjecati za nagrade. 

Osim pet pozvanih natjecatelja koji će biti odabrani na temelju javnog poziva, u okviru natječaja će kao izravno pozvani natjecatelji sudjelovati i Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te Sveučilište Sjever ‒ Odjel za medijski dizajn kako bi se putem mentorirana rada omogućilo sudjelovanje studenata.
 
Datum početka natječaja jest 29. ožujka 2018., kada će na internetskim stranicama Provoditelja, www.dizajn.hr, i Raspisivača,  www.mvep.hr i www.min-kulture.hr., biti objavljena potpuna natječajna dokumentacija (Opći uvjeti natječaja, Projektni zadatak natječaja, podloge uz Projektni zadatak, natječajna prijavnica), popis odabranih natjecatelja te poziv svima zainteresiranima za sudjelovanje u natječaju.
 
Svi natjecatelji će tijekom trajanja natječaja imati mogućnost postavljanja pitanja vezanih uz natječajnu dokumentaciju.
 
Usmeni će se brifing održati u ponedjeljak, 9. travnja 2018., u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova s početkom u 11 sati. Sudjelovanje u usmenom brifingu nije obvezno. Nakon usmenog brifinga pozvani natjecatelji te svi ostali zainteresirani autori/timovi pristupaju izradi rješenja.

Rok za prijem natječajnih radova jest ponedjeljak, 2. srpnja 2018., do 17 sati.

Završetak rada Ocjenjivačkog suda te objava rezultata natječaja bit će najkasnije do srijede, 11. srpnja 2018.

Autor rada koji Raspisivač usvoji kao rješenje za realizaciju i Raspisivač sklopit će ugovor kojim će dogovoriti daljnju suradnju u pogledu realizacije izvedbenih rješenja, prema pravilima struke.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na internetskim stranicama Raspisivača i Provoditelja.. 



Detaljnije na www.min-kulture.hr!