Preskočite na glavni sadržaj

Vatromet kulture u Novoj Gradiški

Od siječnja ove godine u Pučkom otvorenom učilištu 'Matija Antun Relković' Nova Gradiška održavaju se aktivnosti u sklopu projekt 'Vatromet kulture', koji je pokrenut s ciljem kazališnog, glazbenog i likovnog opismenjavanja djece i mladih, provodit će se tijekom šest mjeseci, a svaka aktivnost je prilagođena određenoj skupini djece i mladih.
vrijeme: 15.03.2018.
mjesto: Nova Gradiška; Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković, Relkovićeva 4
url: http://www.poumar-ng.hr/


U okviru projekta u siječnju je održana edukativno – likovna radionica za starije vrtićke skupine uz stručno vodstvo dviju umjetnica, Mateje Rusak, mag. ed. i Ivane Stepan, mag. ed. Radovi su bili izloženi na izložbi dviju umjetnica naziva Feelings čijem su otvorenju prisustvovati i mali umjetnici.


U veljači je otvorena izložba akademskog slikara Tomislava Šilipetra, naziva Kadrovi mentalnih slila. Kreativnom radionicom Crtanje po promatranju namijenjenoj starijim vrtićancima, a pod stručnim vodstvom Tomislava Šilipetra, učilo se djecu osnovama slikarstva.


Treća i četvrta aktivnost u sklopu projekta su edukativni koncerti vrhunskih hrvatskih glazbenika. Prvi je koncert puhačkog kvinteta Simply Brass koji će se održati 15. ožujka u 12,00 sati.


Kvintet će nastupiti u sastavu: Tomica Rukljić, truba, Rudolf Homen, truba, Hrvoje Pintarić, rog, Alan Bošnjak, trombon i Joe Kaplowitz, tuba.


Drugi koncert u sklopu projekta je  koncert kvarteta Alisios Camerata koji čine vrhunski hrvatski glazbenici. Kvartet će nastupiti u sastavu: Davorin Brozić, clarinet, Vlatka Pehljan, violina/viola, Alja Mandić, cello i Mia Elezović, klavir. Koncert će se održati 24. svibnja u 12,00 sati.


U sklopu iduće aktivnosti projekta POUMAR 26. ožujka organizira predstavljanje knjige Hrvoja Zalara, Bljaksoni, tupsoni i drugi.


Isti dan organizirano je i gostovanje vrlo poučne predstave Priča o Bogici ili nije sramota biti siromašan. Predstava je financirana sredstvima Ministarstva kulture, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.


Iduće aktivnosti projekta Vatromet kulture obuhvaćaju edukativno - kreativnu dramsku radionicu za djecu, pod stručnim vodstvom mr. sc. Nikice Viličić, čiji je krajnji proizvod predstava koju izvode polaznici, a čija će se izvedba  u više navrata održati u Domu kulture (premijera će biti u sklopu hvaljene manifestacije Smotra stvaralaštva djece i mladih).


Održavanje dramskih radionica omogućilo nam je Ministarstvo kulture RH.


Programi projekta Vatromet kulture uvelike pridonose razvoju i edukaciji publike, odnosno omogućivanju konzumacije vrijednog umjetničkog sadržaja širem krugu publike, posebno djece i mladih.


Projektom se planira u 6 mjeseci obuhvatiti oko 1200 djece i mladih.