Preskočite na glavni sadržaj

Mario Biondi nastupa na Tvrđavi sv. Mihovila

Talijanski pjevač Mario Biondi na Tvrđavi sv. Mihovila izvest će u četvrtak, 2. kolovoza, svoje najpoznatije hitove te predstaviti pjesme s novog albuma 'Brasil'. Moćno glazbeno izdanje na kojem se miješaju elementi soula, jazza, popa i bossa nove, nastalo je iz suradnje s renomiranim brazilskim glazbenicima i međunarodnim umjetnicima, a svjetlo dana ugledat će u ožujku.
vrijeme: 02.08.2018.
mjesto: Šibenik; Tvrđava Sv. Mihovila
url: http://svmihovil.sibenik.hr/
 

Nastup na najljepšoj pozornicu Jadrana Biondiju će biti treći u Hrvatskoj, te se s nestrpljenjem iščekuje, s obzirom da su dosada kritika i publika dijelili samo pozitivne komentare i iskustva. „Talijanski Barry White“, kako ga često nazivaju zbog dubokog, toplog glasa koji odiše samouvjerenošću, na svakom nastupu iznova oduševljava spontanošću i zabavljačkim talentom. Suvereno vladanje pozornicom duguje glazbenim genima i činjenici da je karijeru je započeo kao prateći vokal afirmiranim glazbenicima, među ostalim i Ray Charlesu.


Prekretnicu u karijeri označava objava singla This is What You Are, kojim je stekao svjetsku popularnost dok je prvim albumom Handful of Soul osvojio publiku i kritiku, a i četiri platinaste ploče u samo nekoliko mjeseci. Sljedećih godina nastavlja nizati uspjehe i ističe svoju umjetničku svestranost sudjelovanjem u sinkronizaciji animiranih filmova na talijanski jezik. Nakon uspješnih studijskih albuma If – na kojem se našao singl Something That Was Beautiful te Due (The Unexpected Glimpses) – svjetski priznati hit-album dueta, slijedila je promotivna turneja Italijom i inozemstvom i sudjelovanje na prestižnim europskim jazz festivalima.


Nakon turneje vratio se u studio te nastaje album Sun, s primjesama funka za koje je zaslužna suradnja s Blueyjem iz benda Incognito. Najavni singl Shine On otada postaje jedna od najdražih pjesama ljubitelja soula i jazza , dok je među najpoznatijima What Have You Done to Me. Albumom Beyond  iz 2014. potvrdio je status jednog od najljepših muških vokala svjetske jazz i soul scene.


Aktualni album Brasil prepun je ljetnih ritmova koji su naglašeni Biondijevim šarmom i specifičnim glasom, te su kao stvoreni za izvedbu na pozornici Tvrđave sv. Mihovila.