Preskočite na glavni sadržaj

23. Lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji

23. Lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji
Na 23. Lutkarskom proljeću u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koje će se od 19. do 24. ožujka održati u pet gradova i 21 općini u toj županiji, nastupit će 18 lutkarskih kazališta i kazališta za djecu i mlade iz Hrvatske, hrvatske dijaspore te gosti iz Srbije koji će u šest festivalskih dana odigrati ukupno 100 predstava.
vrijeme: 19.03.2018.
mjesto: Vukovarsko-srijemska županija
url: http://lutkarskoproljece.net/
 

„I ove godine očekujemo veliki interes gledatelja za naše predstave. Očekujemo da ćemo na 100 predstava imati oko 20 tisuća gledatelja što govori koliko je ovaj festival prepoznat", rekao je producent manifestacije Himzo Nuhanović iz vinkovačke Kazališne družine Asser Savus.

 

Svečano otvorenje 23. Lutkarskog proljeća održat će se u ponedjeljak, 19. ožujka u 11 sati u Hrvatskom domu Vukovar dok će se istoga dana u 19,30 sati u Gradskom muzeju Vukovar dodijeliti "Zvonko Festini" za životno djelo. Ove će godine priznanje za doprinos glumačkoj umjetnosti hrvatskog lutkarstva dobiti Đuro Roić, a za doprinos umjetnosti hrvatskog lutkarstva Jasminka Mesarić.

 

Od popratnih događanja, u Vukovaru će se održati niz radionica i seminara namijenjenih djeci i prosvjetnim djelatnicima dok će u sklopu 3. Susreta književnika za djecu i mlade u Vinkovcima biti održano proglašenje najboljih radova književnog natječaja TENA i TENICA – za najbolji dramski tekst pisan za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu uz dodjela priznanja i recitatorsko čitanje nagrađenih tekstova. (Hina)