Preskočite na glavni sadržaj

'Calexico' ovog ljeta nastupa u Rijeci

Američki indie/americana bend 'Calexico' nastupit će ovog ljeta, 13. kolovoza, premijerno u Rijeci gdje će na otvorenom prostoru Ex port Delte predstaviti novi album, objavio je organizator Distune promotion.
vrijeme: 13.08.2018.
mjesto: Rijeka
url: http://www.casadecalexico.com/
 

Calexico će promovirati svoj deveti po redu studijski album "The Thread That Keeps Us", koji je izašao 26. siječnja u izdanju City Slanga, koji, po ocjeni kritičara, bilježi stilsku raznolikost, nepredvidljivost i kreativnost.

 

U procesu stvaranja albuma, pjevač i gitarist Joey Burns i bubnjar John Convertino, osnivači Calexica, pronašli su posebnu kuću u neobičnom okruženju na obali sjeverne Kalifornije koju su prenamijenili u studio. Sagrađena je od ostataka drva i ruševina iz brodogradilišta i pruža neopisiv pogled te odiše filmskom atmosferom.

 

Kao takvo mjesto, Kalifornija je imala snažan učinak na snimanje albuma. Dualnost između njezinih krajnosti, odnosno mjesta ostvarenja snova za neke, a noćne more za druge, oslikava se i u novoj glazbi Calexica, koja je ovaj puta sirovija nego prije.

 

U suradnji s dugogodišnjim inženjerom Craigom Schumacherom, Calexico je koproducirao "The Thread That Keeps Us", okupljajući glazbenike iz cijeloga svijeta kako bi stvorili umirujući, ali ekspanzivni zvuk gitara s bljeskovima distorzije.

 

"Malo je više kaosa i šuma od onoga što smo radili na prijašnjim albumima", izjavio je Burns.

 

"Kadgod pišemo i dođemo do nečega što netko prepozna kao potencijal, netko iz benda kaže: 'Na dobrom smo tragu, ali nastavimo i vidimo što još možemo otkriti'. Jako je važno za bend da uvijek teži novim stvarima", opisao je Burns proces stvaranja albuma.

 

Calexico, osim Burnsa i Convertina, trenutno čine i Martin Wenk, Jacob Valenzuela, Sergio Mendoza, Jairo Zavala Ruiz i Scott Colberg.

 

Koncert su podržali Ministarstvo kulture i Grad Rijeka te je dio programskog pravca "Slano i slatko" projekta Rijeke kao Europske prijestolnice kulture.

 

Ovo će biti prvi puta da Calexico dolaze u Rijeku, a već su nastupili u Puli, Šibeniku te više puta u Zagrebu. (Hina)