Preskočite na glavni sadržaj

Šest hrvatskih naslova na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji

'Kratki izlet' i pet hrvatskih manjinskih koprodukcija bit će prikazano na 22. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji koji se od 7. do 18. ožujka održava u tom glavnom gradu Bugarske.
vrijeme: 07.03.2018.
mjesto: Bugarska; Sofija
url: http://siff.bg/en/#

'Kratki izlet', dugometražni igrani prvijenac Igora Bezinovića i dobitnik Velike zlatne arene za najbolji film Pulskog filmskog festivala prošle godine, prikazat će se u Balkanskoj natjecateljskoj sekciji. Osim toga u istoj se sekciji prikazuju i Catalina Denijela Hasanovića (hrvatski koproducent je Irena Marković, Focus media), Ivan Janeza Burgera (hrvatski koproducent je Boris T. Matić, Propeler Film) i Muškarci ne plaču Alena Drljevića (hrvatski koproducent je Smiljan Tolj, Produkcija Živa). U Međunarodnoj natjecateljskoj sekciji dokumentarnih filmova prikazat će se Slatko od ništa Borisa Mitića (hrvatski koproducent je Boris Mitić, Anti Apsurd), dok će u programu Novi bugarski dugometražni filmovi gledatelji imati priliku vidjeti Roumenu Zornitse Sophiae (hrvatski koproducent je Irena Marković, Focus media).
 
Međunarodni filmski festival u Sofiji najveće je događanje ove vrste u Bugarskoj. Održava se od 1997. godine, a svake godine privuče više od 85 000 posjetitelja. Cilj je ovog Festivala predstaviti domaćim gledateljima najbolje nove naslove svjetskih kinematografija, jednako kao i međunarodnoj publici najbolje filmove bugarske te regionalne produkcije. U sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji održava se i koprodukciji market na kojem sudjeluje više od 300 profesionalaca iz cijeloga svijeta. Radi se također i o jedinom bugarskom filmskom festivalu koji je priznat od strane FIAPF-e i FIPRESCI-ja.
 
Sve ostale detalje potražite na službenim stranicama festivala.
 
Izvor: HAVC