Preskočite na glavni sadržaj

Francuska kultura i moderna umjetnost

Institut za povijest umjetnosti i Francuski institut najavljuju promociju knjige 'French Artistic Culture and Central-East European Modern Art' koje će se održati u srijedu, 7. ožujka, s početkom u 18 sati, u Francuskom institutu (Preradovićeva 5).  Kao popratni program, održat će se izložba reprodukcija umjetničkih djela predstavljenih u knjizi i dvije serije javnih predavanja 5. i 9. ožujka 2018. godine.
vrijeme: 07.03.2018. 18 h
mjesto: Zagreb; Francuski institut, Preradovićeva 5
url: https://ipu.hr/

Knjiga French Artistic Culture and Central-East European Modern Art rezultat je trogodišnjeg projekta „Pariška umjetnička scena i hrvatska moderna umjetnost" provedenog od 2013. do 2015. godine. Prilozi knjizi uglavnom se temelje na izlaganjima s triju međunarodnih konferencija održanih u okviru rada na projektu, dopunjenih esejima nekolicine pozvanih autora.
 
Knjiga je podijeljena u dvije cjeline – studije koje tumače odnos između francuske umjetničke kulture i srednjoistočno europskih lokalnih likovnih scena međuratnoga razdoblja te studije o njihovim relacijama nakon Drugog svjetskog rata, u razdoblju obilježenom znatno drukčijim i puno složenijim političkim okolnostima. Publikacija je zamišljena kao prinos aktualnim raspravama o problemu odnosa središta i periferije.
 
Izdavanje knjige podržali su Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.
 
Više informacija o knjizi potražite ovdje.