Preskočite na glavni sadržaj

U Karlovcu u svibnju FUSE - novi specifični festival kratkometražnog filma

Karlovac će u svibnju biti domaćin novoga međunarodnog festivala 'FUSE – Film Under Severe Experiment', trećeg filmskog festivala namijenjenog mladim filmašima, a prijave za službenu konkurenciju novog festivala započele su i traju do 1. travnja, priopćio je organizator Kino klub Karlovac.
vrijeme: 11.05.2018.
prijava: 01.04.2018
mjesto: Karlovac
url: https://www.facebook.com/festivalfuse/
 

Novi međunarodni festival omogućit će studentskoj populaciji i drugoj mladeži, u dobi od 18 do 29 godina, da se 11. i 12. svibnja na Maloj sceni Hrvatskog doma u Karlovcu ogledaju u pet kategorija, za najboljeg redatelja, montažera, snimatelja, nagradu publike te Grand Prix.

 

Organizatori naglašavaju da će taj festival nastojati odgovoriti na dvije potrebe mladih filmskih stvaralaca, da se nakon što su prerasli dječju i srednjoškolsku konkurenciju, imaju gdje ogledati na međunarodnoj sceni kratkometražnog filma, te da ujedno nađu prostor za razrješenje dileme, izraziti se igrano ili u eksperimentalnom žanru s dominantno nenarativnim elementima, jer će ovo biti platforma za objedinjenje ta dva filmska žanra i po tome će to biti specifičan festival.

 

Natjecatelje i druge posjetitelje uz natjecateljske projekcije očekuje i zanimljiv popratni program, radionice analogne fotografije i eksperimentalnog zvuka te večernji filmski i glazbeni program.

 

FUSE je nastavak dugogodišnjeg rada Kinokluba Karlovac, organizatora vrlo uspješnog Four River Film Festivala namijenjenog srednjoškolcima cijelog svijeta, Revije za srednjoškolski domaći film, Riječnog kina i drugih sadržaja za filmsku publiku. (Hina)