Preskočite na glavni sadržaj

MIMO predstavlja sastave Portman i ZMaJ

Peti koncert pete MIMO sezone održat će se 4. ožujka u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvome programu Hrvatskoga radija i live videostreaming. Nastupit će eksperimentalni sastavi: ZMaJ iz Virovitice i Portman iz Našica.
vrijeme: 04.03.2018.
mjesto: Zagreb, MSU, Avenija Dubrovnik 17

Tijekom koncertne stanke razgovarat će se sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, izvođače, te scenu općenito. U razgovoru sudjeluju: glazbenik Luka Čapeta (On, Mimika Orchestra, MILK, Duo Chapetlewsky, Yaye) i Dunja Kučinac, radnica u kulturi, književna komparatistica i povjesničarka umjetnosti (Centar za dokumentiranje nezavisne kulture, Booksa).

ZMaJ – Eksperimentalni rock sastav iz Virovitice. Na albumu ‘Svaki kraj novi je početak’ bend proširuje svoju standardnu trio formaciju dodajući puhačke i gudačke instrumente. Ekskluzivno za ovaj koncert kompozitori Mak Murtić, Leo Beslać, Jurica Hrenić te Antonio Ivan Šangulin napisali su međustavke koji će biti ukomponirani u materijal prvog albuma. 

Portman – Nastaje 2004. godine i od tada djeluju kao instrumentalan bend. Nakon puno eksperimentiranja i nekoliko promjena u postavi bend je našao svoj prepoznatljiv stil u instrumentalnom rocku kombinirajući razne žanrove. Osim bazičnog post rocka mogu se primjetiti mnogi elementi različitih utjecaja sklopljeni u vrlo prozračnim zvukopisima, od math rocka, pa do atmosferičnih sadržaja protkanih ambijentalnim pasažama.

http://www.mimo.com.hr/

https://www.facebook.com/events/874751652705814/