Preskočite na glavni sadržaj

Praizvedba predstave 'Idi pa vidi' u CeKaTe-u

Centar za kulturu Trešnjevka otvara svoja vrata praizvedbi  predstave 'Idi pa vidi' 3. ožujka, s početkom u 19,30 sati. Redatelj predstave je Damir Mađarić, tekst potpisuje Ladsilav Prežigalo, a glume Mia Krajcar i Marija Kolb.
vrijeme: 03.03.2018. 19,30 h
mjesto: Zagreb; Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1
url: http://www.cekate.hr/
 

Premijera predstave bit će 4. ožujka, a izvedba 18. ožujka u CeKaTe teatru.

 

Kakve se političke igre kombiniraju u malom frizerskom salonu koji je upravo doživio ovrhu ispričati će vlasnica salona, njezina djelatnica Iris te još niz lica iz društvene svakodnevice koja samo na prvi pogled izgledaju obično. U priču je upletena k.v. čistačica, danas poduzetnica Jagoda, ugledna ministrica Đurđica, estradna zvijezda Emilly, bivši zatvorski čuvar Cajo. 

 

Farsično-komediografski tekst Ladislava Prežigala "Idi pa vidi" govori o Hrvatskoj danas kroz prizmu dviju djelatnica istoimenog frizerskog salona. Dalija i Iris profesionalne frizerke u naponu životnih stremljenja bivaju ovrhovljene. Osiromašene manje svojom , više krivnjom sistema u koji su uronjene rođenjem odlučuju okrenuti novu stranicu i krenuti iz početka. Tu kreće priča u kojoj ćemo ih vidjeti kao vedre heroine u borbi za vlastitu egzistenciju. No u ovoj vrsti uslužne djelatnosti sve je jednostavno, bez klijenata nema egzistencije - rekao je redatelj Damir Mađarić.