Preskočite na glavni sadržaj

Prostor/Vrijeme/Autor, izložba

Otvorenje izložbe 'Prostor/Vrijeme/Autor' skupine autora održat će se u četvrtak, 1. ožujka u Francuskom paviljonu u Zagrebu (Studentski centar) u 20 sati. Izložba je otvorena do 10. ožujka 2018. 
vrijeme: 01.03.2018.
mjesto: Zagreb, SC, Francuski institut, Savska 25

Autori Boris Cvjetanović, Luka Kedžo, Silvestar Kolbas, Mario Kučera, Jerko Macura, Nives Milješić, Barbara Šarić, Nikola Zelmanović i Tajana Zver imali su priliku fotografirati unutrašnjost Paviljona na jedan dan u istom vremenskom periodu, od 10 do 18 sati. Prilikom snimanja svaki je fotograf bio slobodan koristiti prostor prema vlastitom nahođenju. Intervencija nije bila dozvoljena u smislu narušavanja prostora, no dozvoljena je bila dodatna oprema, rekviziti (subjekti i objekti), prema individualnim željama pojedinačnih autora. Cilj projekta bio je istražiti koliko istost uvjetuje različitosti, koliko je ona stvar osobnog izričaja, a koliko zadatosti nametnutih uvjeta. 

"Neki dan sam naletjela na natpis koji se pojavio na jednoj zgradi u Ilici, napisan pomalo sramežljivo, no dosljedno. Životinje su lijepe. Neki ljudi su lijepi. Drugačijost je lijepa. Drugačijost je lijepa, da. Kao da to ne želimo shvatiti, prihvatiti. Kao da ne razumijemo da smo i mi u kategoriji drugačijosti, da nisu oni drugačiji nego mi. Ti i ja. Svi smo i isti i različiti. Svi se sastojimo od istih materijala različito sastavljenih. Kao što ista slova stvaraju različite riječi, isti tonovi različite melodije. Isto, a opet različito. Možda baš zbog toga, kako bismo kroz svoju istost mogli neometano uživati u svim mogućim drugačijostima, kombinacijama sebe i svijeta oko nas." (Nina Đurđević)

Autorice projekta: Iva Prosoli i Nina Đurđević.

http://sczg.unizg.hr/kultura/