Preskočite na glavni sadržaj

Izložba slika Cate Dujšin Ribar u Muzeju grada Kaštela

U četvrtak, 1. ožujka u 19:30 u Muzeju grada Kaštela, u polivalentnoj dvorani kaštela Vitturi, otvorit će se izložba slika Cate Dujšin Ribar.  
vrijeme: 01.03.2018.
mjesto: Kaštel Lukšić, Muzej grada Kaštela, Lušičko brce 5

Izložba je to nastala međumuzejskom suradnjom Muzeja grada Trogira i Muzeja grada Kaštela za čiji je koncept, odabir radova, predgovor u katalogu i likovni postav zaslužna viša kustosica Muzeja grada Kaštela, Mirela Duvnjak. 

Teme oko kojih je građena koncepcija izložbe je presjek stvaralaštva i osobnost slikarice ilustrirana biografskim podatcima, kratkim filmom s dokumentarnim fotografijama i fragmentom intervjua nastalog u poznim godinama ove osebujne slikarice i poetese rođene u Trogiru. Trogir je upravo zahvaljujući tome i Catinoj ljubavi prema njemu dobio ovu vrijednu zbirku otvorenu javnosti 1978. godine. Galerija Cate Dujšin Ribar neodvojivi je dio bogatog identiteta i trogirske kulturne ponude.

Na izložbi su zastupljene dominantne teme koje su zaokupljale autoricu - portret, pejzaž i mrtva priroda. Kroz kronološki prikaz vidljive su  mijene stila i rukopisa povezane s osobnim umjetničkim razvojem, ali i trenutačnim slikaričinim raspoloženjem. 

Izložbom koju čini 38 djela obuhvaćeno je razdoblje Catina stvaranja od početaka pa do kraja sedamdesetih godina 20. stoljeća - što je gotovo 80 godina!

Opširnije