Preskočite na glavni sadržaj

Izložba belgijskog umjetnika Benjamina Verhoevena

Otvorenje izložbe 'Čovjek koji hoda (bez glave)' mladog belgijskog umjetnika Benjamina Verhoevena održat će se u ponedjeljak, 26. veljače u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji Spot. 
vrijeme: 26.02.2018.
mjesto: Zagreb, Galerija Spot, Čanićeva 6

Kustos izložbe je Marko Stamenković, a izložba će se moći razgledati do 16. ožujka.

Belgijski umjetnik Benjamin Verhoeven od 2014. godine radi na istraživačkom projektu Scanning Cinema. Centralnu ulogu u tom projektu ima fizička akcija skeniranja pokretnih slika – tisuća  i tisuća pojedinačnih filmskih kadrova – upotrebom flatbed skenera i monitora, nakon čega se novonastali materijal iznova animira kreiranjem stop animacije. Upravo fotografskom re-animacijom („oživljavanjem”) pokretnih slika, Benjaminove inverzije u produkcijskoj metodi kreiraju nov jezik koji ovdje ne ostavlja dojam nekog jasno artikuliranog jezika, nego upravo njegovog uznemirujućeg odjeka…

Benjamin Verhoeven (1990., Malle, Belgija) je vizualni umjetnik mlađe generacije koji se bavi medijskim instalacijama i videom. Studirao na Kraljevskoj akademiji lijepih umjetnosti u Gentu (KASK – Hogeschool), a potom na Visokom institutu za vizualnu umjetnost (HISK), također u Gentu. Trenutno živi i radi u Bruxellesu. Boravio je na umjetničkim rezidencijama u Leipzigu, Parizu i Bruxellesu. Od 2011. godine izlaže na samostalnim i skupnim izložbama unutar i van granica Belgije.
 
Radno vrijeme Galerije Spot
Pon – Pet / 16 – 20
ili prema dogovoru

http://croatian-photography.com/category/galerija-spot/