Preskočite na glavni sadržaj

Koncert zbora 'Josip Kaplan' i orkestra riječke Opere

Pjevački zbor mladih 'Josip Kaplan' i orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija održat će veliki koncert na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u utorak 20. veljače 2018. u 19:30 sati.  
vrijeme: 20.02.2018.
mjesto: Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca
url: http://hnk-zajc.hr/

Koncert je podijeljen u dva dijela: moći će se čuti klasične i moderne izvedbe pjesama od „Hallelujah” iz Händelovog oratorija „Mesija”, Jenkinsovih „Benedictusa” i „Adiemusa”, preko „Heal the World” Michaela Jacksona, Enyina „May it be”, „Yellow” Coldplaya pa do hrvatskih i riječkih pjesama „Ljubav se zove imenom tvojim”, „Gdje Dunav ljubi nebo” i „Fiume”.

Umjetnička voditeljica PZM „Josip Kaplan” je Doris Kovačić, Dječji zbor „Kap” pripremile su Franka Zlatić i Nika Mančić, a za scenski pokret zadužena je Dolores Bugarin.

Pjevački zbor mladih „Josip Kaplan” osnovan je 2006. godine. Od 2012. godine u sklopu udruge djeluje i Djevojački zbor, a od 2017. i Dječji zbor „Kap“. Kroz svoj bogati repertoar zbor njeguje umjetničku glazbu svih stilskih razdoblja, obrade narodne i popularne glazbe, gospele... PZM „Josip Kaplan“ održao je mnogo koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu (Češka, Slovačka, Italija, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Slovenija...), a na natjecanjima osvaja najviše nagrade (državna natjecanja: tri zlatne plakete; međunarodna natjecanja: dvije zlatne i četiri srebrne plakete te posebne nagrade i Nagradu za najbolju koreografiju). Od važnijih nastupa ističu se: 2011. nastup na koncertima Tonyja Cetinskog u Puli (Arena), Ljubljani (Tivoli) i Zagrebu (KD „Vatroslav Lisinski”) uz Zagrebačku filharmoniju (Mo Ivo Lipanović); 2015. izvođenje skladbe „Nänie” J. Brahmsa sa zborovima „Concordia discors“ i „Izvor“ uz Simfonijski orkestar HRT-a pod vodstvom Mo Vladimira Kranjčevića; 2015. sudjelovanje na svečanoj proslavi 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije „Oluja“ u Zagrebu uz Orkestar oružanih snaga Republike Hrvatske; 2016. u suradnji s RiDANCEom glazbeno-scenski performans „Šapat vječnosti“ u sklopu manifestacije „Ljeto na Gradini“.

Opširnije