Preskočite na glavni sadržaj

5. Međunarodni studentski filmski festival (STIFF) - natječaj

Međunarodni studentski filmski festival - STIFF, nakon četiri uspješna izdanja i prikazanih više od 250 najrecentnijih studentskih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova iz cijelog svijeta, poziva filmske autore da prijave svoje filmove na peto izdanje festivala, koje će se održati u riječkom Art-kinu od 18. do 21. listopada na temu snova. Prijave su otvorene do 1. svibnja 2018.!
prijava: 01.05.2018
url: http://www.stiff.uniri.hr/

"U selekciji festivala obično se uvrsti četrdeset do šezdeset filmova, no ove ih godine očekujemo i više s obzirom da prikazujemo i kratke eksperimentalne filmove", rekla je za Hinu Maša Drndić, koja je uz Sanju Marjanović umjetnička direktorica festivala.
 
"Svake godine sve je veći interes za festival, prijavi se u prosjeku tri tisuće filmova, a ostvarili smo i odličnu suradnju s školama iz Europe i svijeta", istaknula je.
 
Po njezinim riječima, ovogodišnji festival fokusira se na filmove čiji su protagonisti sanjari, na priče o velikim i malim nadanjima, maštarijama, ali i o neuspjelim snovima i noćnim morama.
 
"Zanimaju nas filmovi koji 'snivaju' o promjeni, o ljubavi, o nekom boljem životu, drugačijoj zemlji, o drugom svijetu, novom vremenu", napomenula je Drndić, dodavši da se festival bavi društvenim temama, o kojima se razgovara nakon projekcija filmova.
 
U konkurenciju za STIFF-ove nagrade ulaze studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali nakon 1. siječnja 2016. godine.
 
Prijave su otvorene i za debitantske radove bivših studenata filma te eksperimentalne filmove u trajanju do tri minute.
 
Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom jeziku te se primaju isključivo putem Film Freeway platforme.
 
Žiri festivala birat će najbolji igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni film, a svog će favorita odabrati i publika.
 
Međunarodni studentski filmski festival/Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom filmu.
 
Pokrenut je u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, s ciljem predstavljanja ponajbolje svjetske studentske filmske produkcije.
 
Festival promiče studentske filmske radova, potiče razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije.
 
Ulaz na projekcije festivala je besplatan, kako bi se što veći broj ljudi upoznao s kvalitetnim studentskim filmskim uracima. (Hina)