Preskočite na glavni sadržaj

Performans Igora Maksimilijana Zenzerovića u Galeriji Poola

Galerija Poola, Kandlerova 14 u Puli, u petak, 16. veljače u 20 sati, ugošćuje mladog pulskog umjetnika Igora Maksimilijana Zenzerovića koji će izvesti prostorno geometrijski lecture-performans (homage Vladislav Yuryevich Surkovu) pod nazivom 'Aha-sfer'.
 
vrijeme: 16.02.2018.
mjesto: Galerija Poola, Kandlerova 14, Pula
Aha-sfer je prostorno geometrijski lecture-performance koji za svoj mediji uzima geometrijsku percepciju prostora - dvodimenzijonalizirano platno prostora – a za svoj izražaj i tehniku konceptualno prezentiranje. Ovo je druga po redu Svečana Repriza sa premjerom na dan nakon Noći Kazališta 2017. godine u Puli u napuštenoj Kući bez Krova.

Performans koristi, u klasičnom smislu, scenografiju koja je simultano slučajna i sitespecific. Tako, ako je u galeriji pronađeno zrcalo i gramofon, performans se okorištava - bez remećenja ili kontakta sa tim objektima - manipulativnim potencijalom izvedbe tih objekta. Manipulacija koja seže od tekstualnih reakcija do plastične mimikrije. Tekst je slobodni kolaž - izvedbene intervencije u autorski i živući jezik - koji podliježe istom logikom kao i scenografija - manipulativnim potencijalom izvedbe (teksta). U scenografiju ulazi i mali uzvišen podiji (1m2), deset šaka zemlje crnice, razglednica i križ sa otpadnog odlagališta lokalnog groblja. Performans ima jednu (konceptualnu) pauzu.

Preuzmi katalog