Preskočite na glavni sadržaj

Cirkuska srijeda postaje Kino Cirkus

Edukativni projekt Cirkuska srijeda, u organizaciji splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100, u 2018. godini mijenja svoj naziv i postaje Kino Cirkus! Prva projekcija Kino Cirkusa održava se u srijedu, 14. veljače, u 20 sati, u Kinoteci Zlatna vrata i donosi francuski dokumentarni film 'Tout Va Bien' o klaunskoj umjetnosti. Film se prikazuje na francuskom jeziku, s engleskim podnaslovima. Ulaz je besplatan!
vrijeme: 14.02.2018. 20 h
mjesto: Split; Kinoteka Zlatna vrata, Dioklecijanova 7
url: https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100
Film prati 14 umjetnika u profesionalnoj školi za klaunsku umjetnost i fizičko kazalište "Le Samovar" u gradu Bagnoletu. Ovih 10 umjetnica i 4 umjetnika odlučili su se kroz dvije godine profesionalne edukacije preuzeti izvedbene rizike na sebe, suočiti se s vlastitim strahovima i predrasudama i pronaći istinskog klauna u sebi koji miješa osjećaje veselja i zabave i začudnosti i nezgrapnosti. Kroz njihovu evoluciju i svijest o vlastitim klaunima, mi postepeno otkrivamo obrise i dubinu ove popularne umjetnosti, sada možda više potrebne društvu nego ikada.


Kino Cirkus edukativni je filmski program uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti suvremene cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja.

 

Projekt je ostvaren u suradnji splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 (Pozitivna sila) i Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, uz tehničku podršku Festivala mediteranskog filma Split i financijsku potporu Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

 

Rad eksperimentalne izvedbene kompanije ROOM 100 podržan je od strane Zaklade Kultura nova.