Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Anite Kontrec u Galeriji Laval Nugent

U četvrtak, 15. veljače 2018. u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji Laval Nugent otvara se samostalna izložba Anite Kontrec pod nazivom 'Kuće i snovi – iscjeljivanje kuća'. 
vrijeme: 15.02.2018.
mjesto: Galerija Laval Nugent, Vodnikova 4, Zagreb

Na izložbi 'Kuće i snovi – iscjeljivanje kuća' u Galeriji Laval Nugent Anita Kontrec prikazat će dio instalacije Houses and Dreams koju je izlagala u Palazzo Mora u kontekstu Venecijanskog bijenala, kao i najnovije radove načinjene za izložbu u galeriji Laval Nugent. U prvom dijelu izložbe težište je na gubitku doma i identiteta, dok u drugom dijelu u kojem izlaže najnovije radove, prevladava aspekt transformacije, odnosno iscjeljenja traumatskog doživljaja. Kao elemente transformacije Anita Kontrec uvodi materijale kao što su vosak i zlato, te koristi boju kao iscjeljujuću energiju.

Uoči izložbe u galeriji Laval Nugent, projekt Houses and Dreams gostovao je na čuvenom Dulwich Collegu u Londonu gdje je Anita Kontrec vodila likovnu radionicu i održala izložbu pod nazivom „Zigurat.“
Izložbu će otvoriti i popratnim tekstom predstaviti povjesničar umjetnosti i galerist Robert Kavazović.
Uz svečano otvorenje izložbe u četvrtak 15. veljače 2018. u 19 sati, najavljeno je i vođenje kroz izložbu i druženje s umjetnicom koje će se održati u četvrtak 1. ožujka 2018. u 19 sati u Galeriji Laval Nugent. 
 
http://www.anita-kontrec.com/
https://www.facebook.com/events/251126528758827/