Preskočite na glavni sadržaj

Britanac nedjeljom prije podne

Centar za kulturu Trešnjevka poziva na promociju fotomonografije 'Britanac nedjeljom prije podne' autora Fredija Fijačka i Branke Hlevnjak, koja će se održati 4. veljače na Britanskom trgu / sajam antikviteta, s početkom u 11 sati,. 
vrijeme: 04.02.2018. u 11 sati
prijava: 01.03.2020
mjesto: Zagreb, Britanski trg
url: http://www.asociatiaescu.ro/

Autorica i urednica knjige je Branka Hlevnjak, za dizajn knjige i fotografije zaslužan je Fredy Fijačko, a izdavač je Centar za kulturu Trešnjevka.

Fredy Fijačko sustavno fotografira nedjelje na Britanskom trgu već sedam godina, te je ova fotomonografija jedan od važnih načina čuvanja ugođaja, ljudskih običaja i memorije mjesta.

Kako gradove čine ulice, trgovi, arhitektura, ljudi, događaji, ugođaji, a ono što je u njemu najživlje/ljudi i događaji, ima brz i prolazan karakter, fotografija Fredija Fijačka nezaobilazna je pomoć u vizualnoj priči o Iličkom placu koji se subotom i nedjeljom pretvara u neobično slikovito i živo mjesto.

Vrijednost ove knjige tako postaje nezaobilazna u memoriji grada Zagreba. Sadržajno i portretno ove su fotografije od šireg društvenog značaja za budućnost Zagreba.