Preskočite na glavni sadržaj

18 predstava na 14. Virkasu

18 predstava na 14. Virkasu
Na 14. Virovitičkim kazališnim susretima 2018. (Virkas) koji će se do 11. ožujka održavati u Virovitici, Slatini, Orahovici i Suhopolju bit će izvedeno 18 predstava kazališnih ansambala iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije – rečeno je u srijedu u Virovitici na predstavljanju festivalskog programa. 
vrijeme: 09.02.2018.
mjesto: Virovitica, Slatina, Orahovica i Suhopolje
url: http://www.kazalistevirovitica.hr/
Iz Hrvatske će nastupiti Dramsko kazalište Gavella, Histrioni, Kazalište Moruzgva, Zagrebačko kazalište mladih, Kerekesh Teatar, HNK Šibenik, HNK Zadar, Zorin dom Karlovac, Teatar Erato i Satiričko kazalište Kerempuh. Iz Srbije stiže Narodno pozorište Sterija iz Vršca, iz BiH Teatar Cabare Tuzla, a iz Slovenije SLG Celje.

 

Manifestaciju su najavili ravnatelj Kazališta Virovitica Miran Hajoš, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i virovitičko-podravski  župan Igor Andrović.

 

"Virkas će tradicionalno započeti i završiti premijerama u izvedbi Kazališta Virovitica.  Festival otvaramo predstavom 'Svatković' Huga von Hofmannsthala, a zatvaramo 'Bijelom kugom' Dubravka Habeka. I ove godine pripremili smo zanimljiv, sadržajan i raznolik program za sve ukuse i sve generacije kazališne publike", rekao je ravnatelj Kazališta Virovitica, Miran Hajoš.

 

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin istaknuo je kako je iznimno ponosan na kazališni festival koji je odavno prešao lokalne okvire i Viroviticu svrstava među jača središta kulture u Republici Hrvatskoj. "Virkas je virovitički brend koji upotpunjuje kulturnu i turističku ponudu našeg grada i županije", rekao je Kirin.(Hina)