Preskočite na glavni sadržaj

'Filozofski café' za srednjoškolce u Koprivnici

U Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' Koprivnica, po prvi će se puta održati 'Filozofsk café', radionica za srednjoškolce. Održat će se u subotu, 3. veljače, u sobi za sastanke na 1. katu Knjižnice pod voditeljstvom profesorice Sanje Suton, a u suradnji s obrtom Mudro drvo. Filozofski café je jedan oblik filozofske prakse koji potiče i promiče vlastito i javno, slobodno, kritičko i kreativno mišljenje. ..
vrijeme: 03.02.2018.
prijava: 02.02.2018
mjesto: Koprivnica; Knjižnica i čitaonica Fran Galović, Zrinski trg 6
url: http://www.knjiznica-koprivnica.hr/knjiznica/
Prvi filozofski café održan je u Parizu 1992. godine, a pokrenuo ga je francuski filozof Marc Sautet te je postavio okvir u kojem se on i danas održava u državama diljem svijeta.

 

Sudjelovanje u filozofskom caféu ne zahtijeva prethodno poznavanje filozofije već aktivno i slobodno promišljanje o temama, kulturu dijaloga i poštivanje drugog. Isto tako, u njemu se iznosi vlastito mišljenje koje je potkrijepljeno argumentima i primjerima te se propituju teme i mišljenje ostalih sudionika.

 

Sudionici sami predlažu teme koje se kreću u širokom rasponu od aktualnih, etičkih, estetskih, umjetničkih, političko-ekonomskih, religijskih, filozofskih, znanstvenih pa sve do osobnih, intimnih i svjetonazorskih tema. Isto tako, ukoliko netko želi doći i šuteći pratiti što se zbiva, vodeći unutrašnji dijalog sam sa sobom, također je dobrodošao.

 

Prijave za Filozofski café traju do 2.2.2018., a prijaviti se možete na e – mail: maja@knjiznica-koprivnica.hr, petra@knjiznica-koprivnica.hr, tel: 048/622-363 (kućni 106 ili 108) ili osobnim dolaskom u knjižnicu.