Preskočite na glavni sadržaj

Radionica 'Elektro-mehanički labirint'

Radionica Damira Prizmića 'Elektro-mehanički labirint' održat će se u Radioninom labu u subotu i nedjelju, 20. i 21. siječnja, u Radioninom labu na adresi Kruge 48. Prijave traju do 18. siječnja 2018.!
vrijeme: 20.01.2018.
prijava: 18.01.2018
mjesto: Zagreb; Kruge 46/2
url: http://radiona.org
 

Radionica Damira Prizmića “Elektro-mehanički labirint” bavi se dizajnom i izradom modularnog elektro-mehaničkog labirinta ili igre. Koristeći drvo, plastiku, 3D printane i prefabricirane elemente te različite elektronske komponente, kreirat ćemo interaktivni objekt. Primjenjivati ćemo osnovne zakone fizike i mehanike te se upoznati s radom pojedinih elektronskih komponenti, poput senzora, motora i sl. koje ćemo koristi kako bi interakciju učinili zanimljivijom.

 

U uvodnom dijelu bit će predstavljeni različiti primjeri labirinata i kinetičkih igara te koncept našeg modularnog elektro-mehaničkog labirinta. Ovisno o interesima i predznanjima sudionika, osmisliti ćemo različite funkcije i načine rada pojedinačnih modula (mehanički, elektronički, aktivni, pasivni…), uzimajući u obzir osnovna pravila kako bi oni bili međusobno kompatibilni. Drugi dan radionice moduli će se dorađivati, testirati i spajati, te će ukoliko smo bili uspješni, objekt profunkcionirati kao cjelina. Rad će biti izložen na jednoj od budućih Radioninih izložbi.

 

Nakon uspješno održane radionice u prosincu 2017. i velikog interesa polaznika, Radionin lab tada je odlučio da će radionica biti ponovljena i u siječnju ove godine.


Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do 18. siječnja točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Ciljana publika su zainteresirane osobe svih dobi i profesija. Kotizacija je za članove Radione i nezaposlene (na burzi nezaposlenih) besplatna; za sve ostale: 100 kuna.

Više na: Radiona.org!