Preskočite na glavni sadržaj

Koncertna promocija albuma 'Ladanje' zagrebačkih Brujača

Predstavljanje albuma 'Ladanje' zagrebačkih Brujača održat će se u srijedu, 20. prosinca, u Pločniku, Međimurska 21. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 20.12.2017.
mjesto: Zagreb; Pločnik, Međimurska 21
url: http://phonofile.link/ladanje

Brujači su zagrebački bend osnovan još u devedesetim godinama, a u raznim su inkarnacijama, uvijek dosljedni vlastitome izričaju, evoluirali do zvuka kojeg predstavljaju novim albumom Ladanje (Dirty Old Label / Geenger Records). Kreativnu okosnicu benda čine Mario Barišin (bas i glas), Franjo Glušac (gitara) i Viktor Krasnić (bubanj, glas), inače članovi raznih srodnih i kultnih projekata (Trobecove krušne peći, Haustor, Peach Pit, Franz Kafka Ensemble, DoshLee, Šumski...) koji pod znakovitim imenom Brujači stvaraju sasvim novu i specifičnu zvučnu sliku.

Brujači na albumu Ladanje osnovnim rock'n'roll instrumentarijem kreiraju intrigantan i moćan zvučni kolaž, prožet britkim i gorko humorističnim tekstovima. Bazirajući se isključivo na vlastitom dobro poznatom zvuku, ne bježe ni od kojeg stila, a nedostatak pretencioznosti i nepotrebnih ukrasa naglašava njihov nepogrešivi autorski pečat. Opaki distorzirani bas, kratke i oštre gitarske sekvence koje režu poput žileta, plesni ritmovi i prodoran vokal čine njihov prepoznatljivi hard disco rolling thunder stil koji poziva na danse macabre. Ladanje tako na ironičan i nadrealističan način predstavlja toliko željeni bijeg od urbane velegradske stvarnosti i raznih životnih klišeja i to ne samo glazbom i imenom, već i omotom koji potpisuje brujač Mario Barišin.