Preskočite na glavni sadržaj

'Samo žene' - fotografska izložba u Galeriji Kortil

'Samo žene' naziv je nove izložbe fotografija Rina Gropuzza koja će u riječkoj galeriji Kortil biti otvorena u četvrtak, 21. prosinca, s početkom u 19 sati.
vrijeme: 21.12.2017. 19 h
mjesto: Rijeka; Galerija Kortil, Strossmayerova 1
url: https://hr-hr.facebook.com/Galerija-Kortil-429307893761408
Riječima kustosa izložbe Tomislava Čopa, izražajnost radova ovog vrsnog fotografa istaknute karijere i međunarodno profiliranog statusa određena je specifičnim zakonitostima modnog i reklamnog (pri)kazivanja kojima se autor posvećuje od početaka svog profesionalnog djelovanja. Kanonizirana ljepota u motivu ženskog akta i prikaza, ujedno i tema ove izložbe, središnji je lokus po kojem je Gropuzzo znan.

Izložba je izborom od 60ak radova zamišljena dijelom retrospektivnog, a dijelom (pod)tematskog karaktera. Nastojalo se je naglasiti slojevitost autorovog pristupa temi te njegov fotografski talent. Od studijskog promišljanja ženskog tijela preko naglašenog skulptorskog pristupa istom motivu te umješnog poimanja tijela u pejzažu do estetiziranog čistog kolorističkog modeliranja i zaokupljenosti portretizacijom istaknute psihologizacije. U svemu tome Rino Gropuzzo ne samo da još jednom svjedoči svoju fascinaciju i ljubav u prikazivanju žene nego i autorsko poštovanje prema istoj, kao i mediju fotografije u kojem kao stvaratelj djeluje.