Preskočite na glavni sadržaj

Britansko-američki rock dvojac 'The Kills' novi headlineri INmusica

Organizatori INmusic festivala objavili su u petak još jedno veliko ime na već jakoj listi izvođača trinaestog izdanja - kao prvi headlineri na drugoj po veličini pozornici na zagrebačkom Jarunu nastupit će britansko-američki rock dvojac 'The Kills', poznat po minimalističkim, a istovremeno intenzivnim koncertnim nastupima.
vrijeme: 25.06.2018.
mjesto: Zagreb
url: https://www.inmusicfestival.com/
"Nezaustavljivo karizmatični The Kills prvi su ovogodišnji headlineri OTP World Stagea i garantirana rock poslastica za mnogobrojne fanove", ističe se u najavi njihovog nastupa na OTP World Stageu 13. INmusica, koji će se održati od 25. do 27. lipnja iduće godine.

 

Grupu su 2001. godine osnovali Alison Mosshart i Jamie Hince, nakon što su se slučajno upoznali dok je Alison bila na turneji sa svojim punk bendom Discount.

 

Tada s Hinceom započinje glazbenu korespondenciju i stvara prve planove za formiranje novog benda, što i ostvaruje nakon raspada Discounta 2000. godine. Odlazi u London i s njim nastupa pod umjetničkim imenima "VV" i "Hotel", u glazbenim projektima koji uskoro postaju The Kills.

 

Njihove prve pjesme, dominantno lo-fi zvuka ostvarenog uz pomoć ritam mašine, u 2013. izlaze na prvijencu "Keep On Your Mean Side". Potom objavljuju albume "No Wow" (2005.), "Midnight Boom" (2008.), "Blood Pressures" (2011.) i "Ash & Ice" (2016.).

 

"U proteklih petnaest godina The Kills su osvajali publiku i kritiku minimalističkim i istovremeno intenzivnim nastupima uživo, varirajući u žanrovima i stilovima od lo-fia, garage-rocka i post-rocka pa do njima specifičnog punk-blusea"", napominju organizatori.

 

Iako su kao svoje glavne utjecaje navodili PJ Harvey i grupe The Velvet Underground, Fugazi, The Clash, Nirvana, Pixies, najčešće ih uspoređuju s White Stripes.

 

Štoviše, Mosshart je 2009. s Jack Whiteom, frontmanom tog benda te s Dean Fertitom iz Queens of the Stone Age (koji također nastupaju na 13. INmusicu) i Jack Lawrenceom iz grupe The Raconteurs osnovala supergrupu The Dead Weather.

 

Osim The Killsa i Queens Of The Stone Age, međunarodno sve prepoznatljiviji zagrebački festival dovodi na Jarun Nicka Cavea i njegove The Bad Seeds, Davida Byrnea, Skunk Anansie, Franka Cartera i Rattlesnakes, te mnoge druge.

 

Trodnevne ulaznice za INmusic festival dostupne su isključivo putem službenog festivalskog webshopa, po cijeni od 399 kuna i sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 250 kuna. (Hina)